Winter is coming to town - Mevrouw Nomad
543
post-template-default,single,single-post,postid-543,single-format-quote,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Some days you just have to create your own sunshine

— Winter is coming to town

September sluiten we af, langzaamaan kondigt de winter zich aan. Een winter zoals wij dat in Nederland kennen betekent in Thailand gelukkig niet dikke winterjassen, sjaals en mutsen. Alhoewel ik er veel Thai wel voor aanzie trouwens…. Maar goed dat gaan we meemaken. En dat is trouwens ook niet waarom ik naar het verre oosten ben afgereisd, die korte broeken en rokjes moeten uit de kast komen. Uh uit de kast komen? Dit wordt heel raar, je snapt hopelijk wel wat ik bedoel 😉
Hoe dan ook, beetje bij beetje merk je dat het koeler wordt en het niet meer zo klam is alsof het elk moment wil gaan regenen. We nemen afscheid van het regenseizoen. En geheel op eigen wijze doen we dit door in de stromende regen terug te lopen van de supermarkt naar huis. Elke ‘songtaew’ (a.k.a red truck/taxi) die voorbij raast laten we aan ons voorbij gaan, want wij zijn stoer. Ach, eenmaal thuis kun je je weer afdrogen en omkleden, zo gepiept (voor mijn wederhelft ben ik het verplicht om te zeggen dat ik op het moment zelf niet zo vrolijk en enthousiast was hoor, grrr).

Als je nu denkt, winter in Thailand, wat moet ik mij daar dan bij voorstellen? Hier in het noorden van het land is het dan een stuk droger dan tijdens het regenseizoen. Ook ligt de temperatuur over het algemeen iets lager, schommelingen van 15 tot 30 graden. Dan moet je niet denken dat je hier echt dikke kleding nodig hebt overdag maar, voornamelijk in de bergen, kan het ’s nachts wel degelijk sterk afkoelen om vervolgens met het opkomen van de zon weer te stijgen tot tropische hoogtes. Nu moet ik wel zeggen dat dit het ergste is in het noorden en noordoosten. Het zuiden kent namelijk geen winter. Hier heb je, of het zomer- of het regenseizoen en wordt het vervolgens ‘nooit’ koeler dan 25 graden. In Bangkok is het elke dag rokjesdag, hier is het bijna dagelijks tropisch.

Het winterseizoen, bij ons in Chiang Mai, zal tot ongeveer half februari duren. Voor de meeste mensen de meest ideale periode om af te reizen naar Thailand. Niet voor niets wordt de periode van oktober tot en met februari dan ook wel het hoogseizoen genoemd. Hou dan alleen wel rekening met hogere hotelprijzen en meer drukte bij bezienswaardigheden. Mocht je dan ook nog graag een strandbestemming willen aandoen is het wel verstandig deze zorgvuldig uit te kiezen. Niet elk eiland is het hele jaar even geschikt. Zo zijn de eilanden aan de westkant het beste te bereizen van november tot en met februari en kun je van februari tot en met april het beste afreizen naar de eilanden aan de oostkant.

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie