Welke kleding neem ik mee naar Myanmar? - Mevrouw Nomad
Ga je binnenkort naar Myanmar en wil je graag weten wat je mee zou moeten nemen? In dit artikel geef ik je kledingadvies voor een reis naar Myanmar.
1706
post-template-default,single,single-post,postid-1706,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
Kleding Myanmar

Welke kleding neem ik mee naar Myanmar?

Over het algemeen is het inpakken van kleding niet één van mijn sterke punten. Toch ben ik inmiddels ervaringsdeskundige. En dan ook nog eens kleding pakken voor een reis naar Myanmar. Nu is Myanmar een tropisch land dus dat zegt misschien al veel maar ik vertel je graag waar je nog meer op kan letten en rekening mee moet houden.

Tropisch klimaat

Zoals ik al eventjes aangaf bestaat het klimaat in Myanmar voornamelijk uit een tropisch klimaat. En wat voor kleding neem je daar dan voor mee? Het lijkt voor de hand te liggen dat je voornamelijk lichtgewicht kleding meeneemt. En dat is ook zo. Lichtgewicht in de vorm van katoenen en linnen kleding. Althans wel voor het grootste deel van het jaar.

Warmere kleding neem je vooral mee voor de avonden, deze kunnen soms nog wel eens koel zijn. Sowieso is een lekker vest geen overbodige luxe aangezien je ongetwijfeld in vliegtuigen zult reizen en vervoer met airco zult ervaren. Reis je daarnaast ook nog naar grote hoogtes en verder naar het noorden, dan is warmere kleding beslist nodig. Zeker in het koele seizoen. Voor een inzicht van de verschillende seizoenen in Myanmar, zie dit artikel.

Zelfs buiten het regenseizoen kunnen er bij gelegenheid stortbuien vallen. Het is daarom raadzaam om een lichte regenjas in te pakken. Dit hoeft niet veel ruimte in beslag te nemen.

Kleding Myanmar

Beleefdheid rondom kleding Myanmar

Omdat je afreist naar een overwegend Boeddhistisch land, is het raadzaam rekening te houden met een aantal ‘regels’.

  • Naar onthullende/niets verhullende kleding kan nog wel eens afkeurend gekeken worden. Hoewel het steeds meer bekend wordt onder de Myanmarese vrouwen. Zorg er in ieder geval wel voor dat je benen en schouders altijd bedekt worden op religieuze plaatsen.
  • Schoenen en sokken moeten worden verwijderd voordat je een heiligdom, pagode of klooster betreedt. Ook is het gebruikelijk om schoenen te verwijderen voor je privéwoningen of een kantoor binnenstapt.
  • Het hoofd en voeten zijn erg belangrijk in de Myanmarese cultuur. Dit als de hoogste en de laagste punten van het lichaam. Niemand, inclusief kinderen, mag aangeraakt worden op het hoofd. Voeten mogen nooit op een tafel worden gezet of gebruikt worden voor een aanraking of het wijzen naar iets.

 

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie