Welke AOV verzekeraar heb ik gekozen? - Mevrouw Nomad
803
post-template-default,single,single-post,postid-803,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Welke AOV verzekeraar heb ik gekozen?

In mijn zoektocht naar een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering blijven er maar weinig over.

Toen wij, begin dit jaar, besloten ons huis te verkopen om vervolgens als digitale nomade verder te gaan, had ik nog niet gedacht aan het uitzoeken van een nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering. Laat staan dat dit überhaupt nodig zou zijn. Mijn huidige AOV verzekeraar REAAL biedt met hun UNIM AOV verzekering mij enkel de mogelijkheid om maximaal drie maanden aaneengesloten op ‘vakantie’ te gaan in het buitenland. Ga ik langer weg, dan heeft REAAL de mogelijkheid mijn verzekering op te schorten of zelfs te royeren. Wij zijn van plan zes maanden aaneengesloten in het buitenland te verblijven dus is het voor mij geen optie deze verzekering aan te houden. Omdat ik niet zonder AOV het digitale nomade avontuur aan wilde gaan moest er een keuze gemaakt worden, voor welke verzekeraar ga ik dan?

Doordat ik gebruik maak van een tussenpersoon neemt hij gelukkig al het uitzoekwerk voor zijn rekening. Het is wel even nuttig om te vermelden dat de meeste verzekeraars een aaneengesloten periode van maximaal twee maanden goedkeuren, zonder hier melding van te hoeven doen. Mijn tussenpersoon vindt uiteindelijk twee partijen die de mogelijkheid bieden om voor een langere periode aaneengesloten in het buitenland te zijn.

De eerste partij is JOHO. Dit is een tussenpersoon waaronder een aantal verzekeraars vallen. In dit artikel lees je wat JOHO voor jou kan betekenen.

 

De tweede partij is De Amersfoortse. In dit artikel lees je wat De Amersfoortse aan mogelijkheden biedt.

 

Als we de polissen van alle verzekeraars naast elkaar leggen zie je dat er aardig wat verschillen te bespeuren zijn. Hieronder heb ik alvast de verschillen voor je op een rijtje gezet

 Verzekeraar De Amersfoortse De Goudse Verzekeringen Allianz Henner Expat & Co REAAL
 AOV Goudse Expat Pakket International Expat Insurance 2 Expat & Co Income Protection UNIM AOV
Beroepsklasse  1 1 nvt 2 1
Wachtdagen ER 90 90 90 30
Jaarlijkse indexering uitkering 2% 3% 2% 2% 2%
Eindleeftijd  67 jaar 65 jaar 65 jaar 65 jaar 67 jaar
Uitkeringspercentage
25% 45% 33,3% 25% 25%
Max. te verzekeren
€ 180.000 € 80.000 € 120.000 € 100.000 € 180.000
Taal polis
Nederlands Nederlands Engels Engels Nederlands
Keuring Medisch + Teleacceptatie vanaf 50 jaar of verzekerd bedrag > €50.000 Geen keuring vereist vanaf 46 jaar en verzekerd bedrag > €50.000 Teleacceptatie
Duur polis min. 3 jaar min. 1 jaar min. 1 jaar min. 1 jaar min. 3 jaar
Standaard hoelang in het buitenland 180 dagen, daarna meldingsplicht onbeperkt onbeperkt onbeperkt 90 dagen
Passende arbeid nee ja, 2 jaar ja ja nee

 

Als tussenpersoon biedt JOHO je de mogelijkheid om een AOV af te sluiten bij drie verschillende verzekeraars. Deze verzekeringen kan ik dus alleen afsluiten via JOHO en niet mijn eigen tussenpersoon. De Amersfoortse kan door elke afzonderlijke tussenpersoon worden afgesloten. Na het bestuderen van al deze polissen is mijn keuze gevallen op de AOV van De Amersfoortse.

De Amersfoortse

Graag vertel ik jullie waarom ik voor De Amersfoortse heb gekozen.
Ten eerste kan ik bij De Amersfoortse al terugvallen op de verzekering bij een arbeidsongeschiktheid van 25%. Daarnaast is de premie lager dan van de andere verzekeraars en hoef ik geen passende arbeid te verrichten als ik arbeidsongeschikt raak. Verder ben ik blij dat ik nog steeds gebruik kan maken van mijn eigen tussenpersoon voor het uitzoeken en onderhouden van mijn AOV.

Tot slot

Hopelijk heb ik jou een goed beeld kunnen geven van de mogelijkheden die je hebt om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten (als digitale nomade). Mocht je naar aanleiding van deze of andere artikelen nog vragen hebben, laat gerust een reactie achter of stuur een e-mail. Ik zal ze graag voor je beantwoorden.

Meneer Nomad
meneer@mevrouwnomad.nl
2 Reactie's
 • Loes
  Geplaatst op 09:10h, 30 september Beantwoorden

  HI, ik ben benieuwd naar de maandelijkse kosten per verzekering…uiteraard is dit per situatie verschillend maar een indicatie zou al wel heel fijn zijn om te zien of er tussen de aanbieders grote verschillen zitten. Interessante vergelijking en fijn dat je dit deelt!

  • Mevrouw Nomad
   Geplaatst op 15:12h, 13 november Beantwoorden

   Dat is inderdaad even een zoektocht, en de prijzen verschillen ook zo ontzettend. Helemaal afhankelijk ook van je beroep. Ik heb op dit moment geen prijzenvergelijking voor je. Je kunt er zelf een aantal benaderen voor je eigen vergelijking. Veel succes!

Geef een reactie