Waking up in Chiang Mai - Mevrouw Nomad
449
post-template-default,single,single-post,postid-449,single-format-video,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Waking up in Chiang Mai

Ondanks dat we vroeg moeten opstaan zijn de eerste avond en nacht in Chiang Mai goed bevallen. Voor de eerste 2 nachten heb ik een guesthouse in het oude centrum geboekt. Dit om ons even de tijd te geven onze eigen plek te vinden. Deze ochtend hebben we een afspraak gepland voor het bezichtigen van een aantal appartementen. In totaal zien we 6 appartementen en twijfelen we over twee die ons wel aanstaan. Na nog iets te hebben kunnen onderhandelen gaan we voor de grootste van de twee. Vandaag op tijd beslissen zorgt er daarnaast voor dat we morgen, 10 september, al over kunnen. Zo snel kan het gaan. We verkennen nog even wat supermarkten in de buurt van ons appartement en vertrekken dan voor de laatste keer naar het oude centrum van de stad. Althans de laatste keer dat we hier dan ook overnachten.
In de avond ontmoeten we een Nederlander waarmee ik heb afgesproken. We eten in het restaurant van zijn vrouw en bekijken de appartementen die hij wil gaan verhuren. De bovenverdieping van hun restaurant heeft hij namelijk grondig verbouwd en hier een aantal appartementen van gemaakt. Omdat wij vanmiddag al overstag waren gegaan voor een ander appartement kon hij helaas niets meer aan ons kwijt. Zijn gegevens zal ik op een later moment zeker vermelden op de website.

Verhuisdag! We ontmoeten de eigenaresse en de tussenpersoon in ons appartement. Nadat alle formaliteiten zijn afgewikkeld zijn wij de officiële huurders en kunnen we beginnen met settelen. Twee supermarkten zien we vandaag waarvan de Tesco Lotus toch wel de grootste is. Voor wie wel eens in Engeland is geweest weet wat je kunt verwachten. Zo niet, het is een supermarkt/mediamarkt/slager/speelgoedwinkel/hema in één. En of dat nog niet genoeg is zitten er in het winkelgebouw nog veel meer winkels en restaurants. Je hoeft je hier niet te vervelen in ieder geval. Zolang je maar een goed gevulde portemonnee meeneemt kun je je hier wel even vermaken.

Daar zitten we dan in ons 1-slaapkamer appartement van 45m2, op de 4e verdieping, met regelmatig een vertrekkende Air Asia vlucht boven ons hoofd. Dat is trouwens iets wat snel went. Ook al zijn we nu meer dan 9.000 kilometer verwijderd van Nederland, dat wil niet zeggen dat we ons helemaal hebben losgemaakt van Nederland. We kijken vanavond namelijk een cabaretvoorstelling van Eric van Sauers, heerlijk Nederlands. Helaas een korte onderbreking in verband met een lekkende airconditioning. Deze maar uitgezet, een pannetje erbij gepakt en later de tv toch ook maar verplaatst om rustig te kunnen slapen zonder dat we erachter komen dat morgen de tv is verzopen. Als we wakker zijn zullen we daar eerst eens melding van gaan doen. Wordt vervolgd…

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie