Vliegen naar Myanmar - Mevrouw Nomad
1601
post-template-default,single,single-post,postid-1601,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
vliegen naar Myanmar

Vliegen naar Myanmar

Als je gaat zoeken, kom je er al snel achter dat het niet mogelijk is, vanuit Nederland, om rechtstreeks te vliegen naar Myanmar. Natuurlijk is dat erg jammer maar laat je daar zeker niet door weerhouden. Het land is te mooi om het daarom niet te doen.

Vliegen naar Myanmar

De meesten kennen het vast wel, of hebben er wel eens van gehoord, Yangon International Airport. Soms wordt dit vliegveld ook wel Yangon Mingaladon Airport genoemd. Het is de belangrijkste toegangspoort tot Myanmar voor de meeste reizigers. Hoewel ook Mandalay een groot aantal verbindingen biedt en er enkele directe internationale vluchten op Naypyidaw vliegen, komen alsnog de meeste reizigers via Yangon het land binnen.

Verbindingen met Yangon International Airport

Yangon blijft groeien als we het hebben over het aantal directe internationale vluchten. Desalniettemin blijft Bangkok de poort waarvan de meeste reizigers uit Europa, Amerika en Australië gebruik maken om te vliegen naar Myanmar.

Omdat het internationale vliegveld van Bangkok, Suvarnabhumi, bediend wordt door de meest voorname luchtvaartmaatschappijen zijn er genoeg snelle, goedkope en frequente verbindingen mogelijk. Naast het internationale vliegveld is er nog een vliegveld in Bangkok te vinden, Don Muang. Ook vanaf dit vliegveld kun je vliegen naar Myanmar. Tussen de twee vliegvelden rijden gratis shuttle bussen die je gemakkelijk van de één naar de ander brengt.

Het is ongeveer 1 uur vliegen van Bangkok naar Yangon en zal je vaak niet meer kosten dan €150, natuurlijk afhankelijk van wanneer je boekt en in welke periode. Een aantal budget maatschappijen zijn: Air Asia of Nok Air. Andere opties zijn Myanmar National Airlines, Myanmar Airways International, Bangkok Airways en Thai Airways.

Naast Bangkok zijn er zeker nog een aantal andere vliegvelden welke directe verbindingen met Yangon aanbieden. Denk aan:

  • Dubai met Emirates;
  • Doha met Qatar Airways;
  • Singapore met Myanmar Airways International, Myanmar National Airlines, Jetstar, Tiger Air of Silk Air;
  • Kuala Lumpur met Air Asia of Malaysia Airlines;
  • Hong Kong met Dragonair, Hong Kong Express of Myanmar National Airlines
  • Guangzhou met Myanmar Airways International.

vliegen naar Myanmar

Verbindingen met Mandalay International Airport

Een andere belangrijke aanvliegroute is naar Mandalay in het noorden van Myanmar. Ook op het Mandalay International Airport vliegen een groeiend aantal directe internationale vluchten. Zo voorziet Air Asia het vliegveld van een dagelijkse verbinding tussen het Don Muang vliegveld in Bangkok en het internationale vliegveld in Mandalay. Aan de andere kant vliegen Thai Smile, Bangkok Airways en Myanmar Airways International naar het internationale vliegveld van Bangkok.

De andere mogelijkheden om met een directe internationale vlucht te vliegen naar Myanmar, en dan met name Mandalay, zijn:

  • Singapore met Silk Air (driewekelijks, soms via Yangon);
  • Kunming met Myanmar Airways International (driewekelijks) en China Eastern Airlines (tweewekelijks);
  • Chiang Mai met Asian Wings (tweewekelijks) en Bangkok Airways (driewekelijks);
  • Gaya met Myanmar Airways International (driewekelijks).

 

Verbindingen met Naypyidaw International Airport

Als laatste hebben we het vliegveld van de hoofdstad van Myanmar, Naypyidaw International Airport. Dit is de laatste van de drie internationale vliegvelden die het land bezit. Drie keer per week vliegt Bangkok Airways vanaf het internationale vliegveld van Bangkok naar de hoofdstad.

Ook kun je vanuit China rechtstreeks naar Naypyidaw vliegen. Dit doe je met China Eastern vanuit Kunming. Houdt er wel rekening mee dat er maar twee keer per week een vlucht gaat.

Tags:
,
Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie