Vliegen binnen Myanmar - Mevrouw Nomad
1617
post-template-default,single,single-post,postid-1617,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
vliegen binnen Myanmar

Vliegen binnen Myanmar

Bij aankomst in Myanmar wil je je ongetwijfeld verplaatsen om zoveel mogelijk van het land te kunnen zien. Vaak is de factor ‘tijd’ de belangrijkste reden voor het feit dat je er niet aan ontkomt te vliegen binnen Myanmar. Maar gelukkig is dit goed mogelijk en ben je daarnaast een hele ervaring rijker.

Verplaatsen in en rond Myanmar door de lucht

Ondanks de charme van het land kan een ritje over land nogal lang duren, onbetrouwbaar zijn en ook soms erg oncomfortabel. Vandaar dat voor veel reizigers vliegen binnen Myanmar een goed alternatief is. Zeker als er beperkte tijd beschikbaar is. De prijs voor een dergelijke vlucht kan variëren van een kleine €40 tot €200 per enkele reis. Het hangt er daarbij erg vanaf waar je naartoe wilt vliegen en in welke tijd van het jaar je gaat vliegen.

Belangrijke routes zijn Yangon – Mandalay en Yangon – Bagan. Op deze routes zijn veel vluchten beschikbaar en worden daarnaast rechtstreeks aangevlogen. Ook op de route Yangon – Nay Pyi Taw komen steeds meer directe vluchten beschikbaar. Hoewel sommige binnenlandse vluchten volgens een regelmatig schema werken, zijn er ook vele routes waarbij je rekening moet houden met een tussenstop. In dat geval zal je reizen van A naar B via C.

Belangrijk om te weten

 • Afhankelijk van de route en de fluctuerende vraag vertrekken vluchten vaak niet volgens schema. Ze vertrekken daarentegen soms wel tot 20 minuten eerder dan gepland. Informeer daarom, 24 uur voor vertrek, bij je reisagent of luchtvaartmaatschappij naar eventuele wijzigingen.
 • De bagagevrijdom op binnenlandse vluchten is 20 kilo. Houdt er wel rekening mee dat dit per maatschappij kan verschillen.
 • Veel luchtvaartmaatschappijen (en ook andere vervoersmogelijkheden) zijn al ver voor aanvang van het Thingyan water festival in april volgeboekt. Wil je rond deze periode vliegen, boek dan ver van tevoren een vlucht.
 • In feite zijn binnenlandse vluchten verplicht een immigratie- en douanecheck te hebben. Desondanks laat de veiligheid op sommige regionale vliegvelden nog wel eens te wegen over, het zijn dan net hutten of schuilplaatsen in plaats van de vliegvelden die wij gewend zijn.
 • Sommige binnenlandse Birmese luchtvaartmaatschappijen hebben in het verleden veiligheidsproblemen gekend. Ondanks dat er nu weinig incidenten te melden zijn is er, met het huidige aanbod maatschappijen, weinig te kiezen als je puur kijkt naar de normering. Overigens, het huidige systeem van inroosteren en boeken maakt dat je zelden in de positie bent om te kiezen tussen verschillende luchtvaartmaatschappijen.

 

vliegen binnen Myanmar

 

Binnenlandse bestemmingen

De meeste binnenlandse maatschappijen bedienen Yangon, Bagan (Nyaung U), Dawei en Heho. Naar Heho vliegen doe je voornamelijk voor het Inle Lake, Kalaw, Pindaya en Taunggyi.

Door te vliegen binnen Myanmar ben je in staat een groot gedeelte van het land te bewonderen. De meeste vluchten zijn kort en dit maakt dat je vaak nog dezelfde dag een activiteit kunt ondernemen.

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
2 Reactie's
 • Kathe Van leijen
  Geplaatst op 22:42h, 29 augustus Beantwoorden

  Dag, de vlucht op woensdag 4 september van mandalay naar bahan is geannuleerd Door de maatschappij. Mijn kinderen vliegen met z n drieën . Is er een alternatief om tussen de steden te vliegen de 4 de

  • Mevrouw Nomad
   Geplaatst op 15:14h, 13 november Beantwoorden

   Fijn dat we even contact hebben gehad via de mail en je kinderen een alternatief hebben gevonden.

Geef een reactie