Vergelijking wereldreisverzekering voor nomaden - Mevrouw Nomad
1358
post-template-default,single,single-post,postid-1358,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
artikel wereldreisverzekering

Vergelijking wereldreisverzekering voor nomaden

Ga je voor lange tijd naar het buitenland en wil je een reisverzekering afsluiten? Voldoen ‘standaard’ reisverzekeringen, zoals ik hier heb beschreven, niet? Dan kan een wereldreisverzekering een uitkomst bieden. In dit blog vergelijk ik een aantal grote verzekeraars met hun aanbod van een wereldreisverzekering.  

Het kiezen van een wereldreisverzekering

Wil je weten hoe je erachter komt welke reisverzekering jij het beste kunt kiezen? Volg dan zeker het stappenplan dat ik heb geschreven. Blijkt uiteindelijk dat je geen reguliere Nederlandse reisverzekering kan of mag afsluiten, dan kan een wereldreisverzekering uitkomst bieden. Heb je ook geen zorgverzekering meer lopen in Nederland? Deze kun je als extra module bij je wereldreisverzekering afsluiten.

Vergelijking wereldreisverzekering

Hieronder zie je een aantal van de verzekeraars die ik heb vergeleken. Per verzekeraar belicht ik een aantal speerpunten uit de desbetreffende verzekering. Belangrijk om te weten is dat elke verzekeraar een alarmcentrale ter beschikking stelt welke 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is.

Omdat elke verzekering zelf samen te stellen is met een uitgebreid module pakket, kun je het beste een premieberekening maken op de website van de verzekeraar zelf. Zo kun je zelf een kostenvergelijking maken van een verzekering die op jou van toepassing is.

Special ISIS-verzekering – JOHO

Deze wereldreisverzekering is geschikt voor diegene die naar het buitenland gaan voor vrijwilligerswerk, tijdelijk werk, lange reizen, studie, stage of een wereldreis. Je bent niet verplicht ingeschreven te blijven in Nederland en ook een zorgverzekering hoef je niet te hebben in Nederland. Er is een lange looptijd, een maximaal verblijf van 4 jaar in het buitenland. Aansprakelijkheid verzekerd bij stage of vrijwilligerswerk in het buitenland, mits dit is geregeld door een Nederlandse organisatie. Wintersport en bijzondere sporten zijn standaard meeverzekerd. Je kiest voor Europa- of werelddekking, vervolgens kies je de dekkingsgraad voor medische kosten en als laatste kies je een standaard- of superdekking. Deze standaard- of superdekking is voor de hoogte van de verzekerde bedragen en eigen risico’s.

Hieronder zie je hoe je premie wordt opgebouwd. Genoemde bedragen gelden per maand (tussen haakjes per extra dag). LET OP: Ben je 36 jaar of ouder? Dan wordt er 10% extra gerekend.
Deze verzekering kun je afsluiten bij JOHO. Er zijn echter meer verzekeringsadviseurs die de ISIS verzekering verkopen, kijk hier naar de lijst.

wereldreisverzekering JOHO

Globetrotter verzekering – Allianz

Geschikt voor reizen in verband met studie, stage, (vrijwilligers)werk, een wereldreis of gewoon voor lange tijd backpacken. Verzekerd voor een periode van minimaal 3 maanden en maximaal 24 maanden. Belangrijk om te weten, je kan je alleen per maand verzekeren. Als je geen zorgverzekering meer hebt in Nederland, sluit dan de module ‘Medische Kosten Volledig’ erbij af. Neem je deze module dan ben je tevens verzekerd voor een periode van 21 dagen tussendoor in Nederland. Heb je wel een Nederlandse zorgverzekering, dan is er de module ‘Medische Kosten Aanvullend’. Online hulp en tips via een speciale website.

Het gehele pakket dat je wilt afsluiten kun je geheel zelf samenstellen. Van ongevallen, bagage, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid tot wintersport en werelddekking. Hierdoor heeft het veel weg van een ‘standaard’ reisverzekering. Voor een premieberekening van deze wereldreisverzekering kun je terecht bij Allianz.

Reisverzekering voor verschillende reisdoelen – Tasman

Er is voor ieder reisdoel een wereldreisverzekering af te sluiten. Denk aan, onder andere, werken in het buitenland, backpacken, studeren, stage of vrijwilligerswerk. Ondanks dat je, bij het afsluiten, een reisdoel selecteert zijn de premies gelijk. Je sluit de verzekering af voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden. Wel handig, je kan je verzekeren voor een combinatie van weken en maanden. Naast de verplichte S.O.S. hulpverlening zijn de overige modules los erbij af te sluiten. Bijzondere sporten zijn standaard meeverzekerd. Met de module ‘Medische Kosten Volledig’ ben je ook verzekerd als je geen aanspraak kunt maken op je Nederlandse zorgverzekering. Ook kies je bij Tasman voor Europa- of werelddekking.

Hieronder zie je hoe je premie wordt opgebouwd. Genoemde bedragen gelden per maand. LET OP: Medische kosten volledig kan alleen worden afgesloten tot een leeftijd van 60 jaar.
Kijk op de website van Tasman voor het afsluiten van deze verzekering.

wereldreisverzekering Tasman

Tijdelijk in het Buitenland-verzekering – OOM

Geschikt voor een ‘tijdelijk’ vertrek naar het buitenland in verband met een wereldreis, vrijwilligerswerk of uitzending voor een baan bijvoorbeeld. De looptijd van deze wereldreisverzekering is maximaal 2 jaar. Mag je de Nederlandse zorgverzekering niet aanhouden? Dan kun je je bij deze verzekeraar goed verzekeren voor ziektekosten. De dekking kun je zo uitgebreid mogelijk verzekeren als je wilt, er zijn drie varianten waarbij je zelf een eigen risico kiest. Naast ziektekosten kun je zelfs een tandartsdekking afsluiten. Moet je de basisverzekering aanhouden, dan krijg je korting op deze verzekering. Je bent wereldwijd verzekerd, zelfs bij een tussentijds bezoek aan Nederland blijft je verzekering geldig. De verzekering is zelf samen te stellen met ‘standaard’ modules maar ook zelfs met een mogelijkheid voor een inboedelverzekering.

De premie kun je zelf berekenen op de website van OOM. Het lijkt een erg geschikte verzekering voor nomaden die voor maximaal 2 jaar Nederland gaan verlaten.

Wonen in het buitenland-verzekering – OOM

Ook deze verzekering is van de verzekeraar OOM en vergelijkbaar met de ‘Tijdelijk in het Buitenland-verzekering’. Het enige verschil is dat deze verzekering uitermate geschikt is voor diegene die voor onbepaalde tijd naar het buitenland gaan. Dus ga je voor lange tijd naar het buitenland om je er te vestigen, werken of om te genieten van je pensioen, dan is dit een uitstekende keuze.

Bereken hier de premie voor deze verzekering.

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
1Reactie
 • Els Claessens
  Geplaatst op 13:10h, 24 oktober Beantwoorden

  Geachte,

  Mijn zoon ,Belg, werkt tijdelijk in Lanzarote en gaat op surf- vakantie naar Marokko. Hij komt niet meer naar huis om een reisverzekering af te sluiten. Kan hij voor 1 maand een nomaden reisverzekering afsluiten, met eventuele repatriëring naar België.Indien dit ook mogelijk is voor inwoners van België, welke formule raadt u mij aan.

  Met vriendelijke groeten,
  E. Claessens

Geef een reactie