Vergelijking reisverzekeringen voor nomaden en wereldreizigers - Mevrouw Nomad
1127
post-template-default,single,single-post,postid-1127,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Vergelijking reisverzekeringen voor nomaden en wereldreizigers

Er zijn heel veel verzekeraars die graag een reisverzekering met jou afsluiten, maar ga je voor langere tijd weg, dan blijven er ineens een stuk minder over. In dit blog heb ik een aantal grote verzekeraars vergeleken. Daarnaast laat ik je weten voor welke ik heb gekozen. Dit blog is met name geschikt voor nomaden die nog steeds gevestigd zijn in Nederland.

Vergelijking reisverzekeringen

Na het lezen van mijn stappenplan heb je hopelijk een beter beeld gekregen van wat jij nodig hebt. Het mag duidelijk zijn dat een passende reisverzekering afhankelijk is van verschillende factoren. Voor ‘gewone’ reizigers is dit al een heel bomennetwerk, laat staan voor als je langere tijd naar het buitenland gaat. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Als je bovenstaande stappen hebt doorgenomen is de kans groot dat het duidelijk is wat je zoekt. Dat maakt het in ieder geval al een stuk helderder.

  • Voor de vergelijking reisverzekeringen ga ik uit van de volgende 2 situaties:
    1. Je blijft ingeschreven in Nederland, en dus kies je voor een Nederlandse reisverzekering
    2. Je schrijft je uit in Nederland, en dus kies je voor een wereldreisverzekering

 

Situatie 1 – Nederlandse reisverzekering

Hieronder zie je een aantal van de verzekeraars die ik heb vergeleken.

vergelijking-reisverzekeringen-chiang-mai

Het gaat om doorlopende verzekeringen. Voor elke verzekering vertel ik wat er is inbegrepen in het basispakket en geef ik aan wat je (ongeveer) kwijt bent aan jaarlijkse premie. Genoemde eigen risico’s gelden voor schade, diefstal of verlies aan bagage. De genoemde premies zijn voor 2 verzekerden (jij en je partner). Omdat elke verzekering anders is ga ik voor de premieberekening uit van tenminste een dekking voor bagage (laagste categorie), werelddekking en een reisduur van 180 dagen of langer. Let op! Ben je voor 180 dagen verzekerd, zorg er dan ook écht voor dat je niet bijvoorbeeld 181 dagen op reis gaat. De hieronder genoemde premies werden gehanteerd op het moment dat ik dit blog schreef en kunnen dus nog wijzigen.

Delta Lloyd

Speerpunten van het basispakket zijn: 365 dagen per jaar verzekerd, ook 365 dagen aaneengesloten. Standaard werelddekking, dus voor reizen buiten Europa. Hulpdienst 24 uur per dag bereikbaar. Winter- / onderwatersport standaard meeverzekerd. Eigen risico van €70 per reis op bagage. Modules reisbagage, aansprakelijkheid en persoonlijke hulpverlening inbegrepen. Lees hier de polisvoorwaarden van deze reisverzekering.
Voor het basispakket van Delta Lloyd betaal je €63 per jaar.

Avero Achmea

Speerpunten van dit basispakket zijn: 365 dagen per jaar verzekerd, ook 365 dagen aaneengesloten reizen. Keuze uit basispakket wereld of Europa. Hulpdienst beschikbaar 24 uur per dag, 7 dagen per week. €0,- eigen risico. Modules aansprakelijkheid, persoonlijke hulp, rechtsbijstand en reisbagage standaard inbegrepen. Lees hier de polisvoorwaarden na van deze reisverzekering. Lees hier de polisvoorwaarden van deze reisverzekering.
Voor het basispakket (wereld) van Avero Achmea betaal je €68 per jaar.

Allianz Global Assistance

In het basispakket van de doorlopende reisverzekering zit enkel SOS hulpverlening. Deze hulpverlening is wel 24/7 beschikbaar. Wereldwijd hebben zij hun eigen alarmcentrales. Standaard ben je voor 60 dagen aaneengesloten reizen verzekerd. Wel kun je dit uitbreiden naar 180 dagen. En is standaard Europa gedekt. Overige modules dien je er nog bij af te sluiten. Lees hier de polisvoorwaarden van deze reisverzekering. Eigen risico van €50 indien je de module bagage afsluit met de dekking budget en comfort.
Voor het basispakket van Allianz Global Assistance, inclusief werelddekking, bagage (budget) en uitbreiding naar 180 dagen, betaal je €80 per jaar.

Univé

Standaard ben je verzekerd voor hulp, vervoer en bagage. Echter moet je voor bagage nog wel kiezen voor welk bedrag aan vergoeding je verzekerd wilt zijn. De alarmcentrale is 24/7 bereikbaar. Het verzekerde gebied is standaard Europa, werelddekking sluit je extra af. Hetzelfde geldt voor de maximale reisduur, standaard is dit 60 dagen. Een uitbreiding naar 180 dagen is mogelijk. Lees hier de polisvoorwaarden van Univé.
Voor het basispakket, inclusief werelddekking en uitbreiding naar 180 dagen, betaal je €59 per jaar.

Europeesche

Er zijn drie verschillende pakketten af te sluiten. Voor het basispakket ben je voor 60 dagen aaneengesloten reizen verzekerd. Wil je voor 180 dagen reizen verzekerd zijn dan ben je verplicht te kiezen voor het optimale pakket. In dit pakket ben je standaard verzekerd voor personenhulp, bagage, geld, geneeskundige kosten en rechtsbijstand. Het eigen risico voor dit pakket is €0,-. In de overige pakketten kun je deze modules zelf nog aan- of uitzetten. De Europeesche hulplijn is net als bij andere verzekeraars dagelijks bereikbaar. Lees hier de polisvoorwaarden.
Voor het optimale basispakket betaal je €140 per jaar.

AON

Hulpverlening en wintersport zijn standaard meeverzekerd in het basispakket. Ook bij AON is de alarmcentrale 24/7 bereikbaar. Voor wat betreft het dekkingsgebied kun je kiezen uit een pakket met Europa of Wereld. Bagage is niet standaard meeverzekerd. Wil je bagage wel meeverzekeren dan betaal je €50 eigen risico bij het laagste pakket. Standaard is de maximale reisduur 180 dagen. Lees hier de polisvoorwaarden van deze verzekering.
Voor het basispakket (wereld), inclusief bagage, betaal je €53 per jaar.

Mijn reisverzekering

Omdat ik samen met mijn partner, in eerste instantie, voor 6 maanden vertrek uit Nederland (en daarna wel weer verder zie) heb ik gekozen voor de doorlopende reisverzekering van Delta Lloyd. Hiermee zijn wij voor 365 dagen per jaar verzekerd en dit over de hele wereld. Omdat wij nog steeds onze zorgverzekering in Nederland hebben en hiermee voldoende gedekt worden voor medische kosten, is een extra dekking hiervoor niet nodig. Wel heb ik gekozen voor de aanvulling ‘ongevallen’. Mijn ongevallenverzekering in Nederland heb ik daarom opgezegd. Wil je hier meer over weten, lees mijn artikel ‘Op zoek naar een reisverzekering’.

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie