Mijn tweede trimester: week 13 - 20 - Mevrouw Nomad
1735
post-template-default,single,single-post,postid-1735,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
Het tweede trimester

Mijn tweede trimester: week 13 – 20

Inmiddels zijn we aangekomen in het tweede trimester. De tijd vliegt en omdat het alweer een tijdje terug is dat ik over het eerste trimester schreef vond ik het tijd worden voor een nieuwe update.

Zoals jullie al hebben kunnen lezen ben ik gelukkig niet misselijk geweest. In tegendeel, mijn dagelijkse leven heb ik zoveel mogelijk aangehouden voor zover mogelijk. Voor mij betekent dat dat ik lekker door kan sporten zonder problemen maar met de nodige voorzichtigheid.

Kleintje doet het goed

Net na het einde van het eerste trimester hadden we een afspraak bij de verloskundige staan. Hier kregen wij helaas geen echo meer, iets waar wij ons wel helemaal op hadden verheugd. Maar helaas, de benodigde echo’s hebben we in een eerder stadium al gehad dus dan houdt het op. Bij de verloskundige krijgen we enkel nog een liggingsecho om te zien hoe de kleine erbij ligt voor de bevalling. Maar dat duurt nog heeeel lang.

Gelukkig hadden we nog wel een echo tegoed voor de combinatietest. Ook al is de aanleiding ietwat spannend, het is wel leuk om weer te mogen kijken naar dat kleine hummeltje in mijn buik. Heel blij en opgelucht waren we aan het einde van de test, alles is goed.

Een paar weken later ben ik weer bij de verloskundige. Ik weet niet hoe anderen dit ervaren maar ik krijg er altijd maar weinig van terug. Misschien komt dat wel omdat ik ook verder niets bijzonders heb en gewoon al veel via internet te weten kom en dus eigenlijk ook maar weinig van de verloskundige hoef te weten. Hoe dan ook, mijn bloeddruk was prima en de kleine groeit goed voor de termijn. Het luisteren van het hartje is wel altijd heel bijzonder. Dan denk ik toch; hèhè, wat een geruststelling. En als je dan af en toe wat schopjes er tussendoor hoort is dat heel grappig.

Eerste bewegingen

In week 15 is het dan zover, ik voelde toch echt iets wat anders was dan normaal. Het waren een soort van twee klopjes. Zo van, joehoe hier ben ik… Super grappig.
Tijdens de combinatietest kwam ik te weten dat mijn placenta voor ligt dus dat het daardoor wellicht iets langer kan duren voordat ik echt iets zou voelen. Daarvoor moeten de bewegingen van de kleine iets krachtiger worden. Des te bijzonderder dat de kleine al even van zich liet horen in week 15.

Een drie weken later word ik ’s nachts gewekt door kramp in mijn kuit. Volgende dag struin ik op het internet en lees ik dat dit meestal in het tweede trimester begint. Ja hoor, heb ik dat?! Fijn is anders maar ik mag mijn handen dichtknijpen want ik heb het niet weer gehad. Laten we hopen dat het iets eenmaligs was ;-).

Nog een week later (week 19 inmiddels) en ik voel weer wat. Ik zit ’s avonds op de bank en mijn aandacht wordt getrokken naar het gekriebel in mijn buik. Krijg er ook gewoon echt ‘jeuk’ van op mijn buik. Dit is overduidelijk de kleine hummel. Iedereen omschrijft het weer anders maar het voelt voor mij echt als een soort belletjes, kriebels die niet van mijn darmen komen.

De eerste aankopen

Omdat we gaan verhuizen zijn we eigenlijk nog niet bezig met de babykamer. Er moet tenslotte, aan het huis zelf, nog genoeg gebeuren dat de babykamer even geen prioriteit heeft. Wel jammer want ik weet zeker dat als de situatie anders was geweest ik allang beetje bij beetje de babykamer op orde had gemaakt. Maar goed dat is even niet anders. Hoe dan ook heeft de kleine straks een spiksplinternieuwe kamer.

Ondertussen hou ik wel al wat websites in de gaten en doe ik alvast wat inspiratie op van wat ik leuk vind. Zo kwam er ineens een wiegje voorbij die te koop werd aangeboden bij ons in de buurt. Wij erop af en wat blijkt, tijdens de ‘openhuizendag’ zijn we nog bij deze mensen wezen kijken (wat is de wereld toch weer klein). Van het wiegje kan je ook een bankje maken voor later op de kinderkamer. En na dat gezien hebbende waren we verkocht. Onze eerste aankoop is een feit.

Vervolgens zag ik dat vrienden van ons een babykamer te koop aanboden. Ik gelijk erachteraan en van hen nemen we een ledikantje over. En kort daarop zie ik een mooie box en maxi cosi op marktplaats. Frans wordt helemaal gek van mij, want ondanks dat we hadden gezegd dat de babyspulletjes geen prioriteit hebben zit ik toch geregeld op marktplaats te snuffelen. Dus wij eropaf (lief van Frans hè) en ook in de pocket. Zie, zo snel kan het soms gaan. Ook al hebben we nog alle tijd geeft het mij wel rust om deze dingetjes in huis te hebben.

Ook heb ik inmiddels al wat kleertjes en luiers in huis. Handig joh zoveel kortingsbonnen 😉 maar hoeveel ik van alles nodig heb, geen idee?! Dus nu met 4 pakken luiers, in verschillende maten, ben ik er wel even klaar mee. Stel je voor dat ons kleintje heel groot is (kan het mij niet voorstellen maar toch) of dat hij of zij heel hard groeit. Zit ik straks met onbruikbare luiers.

Naast praktische artikelen hebben we ook een fotograaf geregeld. Niet zomaar iemand maar een heuse geboortefotograaf. Nicolien krijgt de eer om erbij te mogen zijn op het moment suprême! Wij zijn nu al blij met haar ?.

Op de helft

En dan ben je ineens op de helft. Nou ja ineens, ik tel echt de weken af en nog gaat het mij niet snel genoeg. De helft, 20 weken, staat in het teken van de 20-wekenecho. Naast de combinatietest is dit ook weer zo’n spannend moment. Is alles goed of gaan ze iets tegenkomen?

Naast dat het een spannende echo is, was het tegelijkertijd ook een hele fijne echo. De echoscopist was heel uitgebreid in haar uitleg wat het voor ons ook een stuk leuker maakte om mee te kijken. In tegenstelling tot de combinatietest kregen we bij de 20-wekenecho wel gelijk te horen of, dat waar ze naar keek, er goed uitzag. Alles waarop ze kon controleren zag er gelukkig goed uit, niets om ons zorgen om te maken. Wat een fijn nieuws!

En ja, ook kun je duidelijk het geslacht zien. Wij hebben echter onze ogen even toegeknepen toen ze ook dit gedeelte wilde bekijken. Het zal voor ons een grote verrassing blijven en worden!

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie