Twee dagen Bangkok - Mevrouw Nomad
374
post-template-default,single,single-post,postid-374,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Twee dagen Bangkok

Na een goede nachtrust beginnen we aan twee dagen Bangkok samen met ons gezelschap. Een heerlijk ontbijt vult ons en we vertrekken naar het Grand Palace, met tuktuk. Neem de uitlaatgassen even voor lief en dan is het genieten met z’n 4-en opgepropt achterin de tuktuk, heerlijk die wind door je haren en overal tussendoor crossen. Tijdens deze extreme temperaturen die wij even niet meer zijn gewend, komen we er bij het Grand Palace, Koninklijk Paleis, achter dat we nog meer kleren nodig zijn. Nee, mijn kleine mouwtjes zijn niet voldoende en ook komt mijn broek net boven de knieën. Hup, lange broeken voor de heren en sarongs voor de vrouwen, inclusief t-shirt voor mij, en ‘we are ready to go’. Alles is nog net zo als in mijn herinneringen, het blinkende goud, de mooie kleuren en de imposante maar vooral ook overdaad aan gebouwen. Als we genoeg gezweet hebben besluiten we onze weg te vervolgen. Een allervriendelijkste taxichauffeur brengt ons naar de volgende halte. Door hem weten we nu ook hoe lekker ‘Kluay’ smaakt. De gebakken bananen worden aangeboden door straatverkopers die tussen de stilstaande auto’s doorlopen. Je opent simpelweg je raampje, geeft geld en ontvangt deze lekkere snack. Onze chauffeur, een Thai die oprecht het beste voorheeft met zijn land en niet zozeer met zijn eigen portemonnee. Het is voor hem voldoende dat wij toeristen ons geld in Thailand uitgeven en dat hij hier niet ook dubbel van wil profiteren door ons meer geld af te troggelen. Zoals hij ook verteld is dat namelijk iets wat veel gebeurd. Veel chauffeurs proberen dubbel en dik te verdienen aan toeristen. Maar hij zorgt er liever voor dat toeristen met een goed gevoel terugkijken op zijn Thailand.

grand-palace-1 grand-palace-4 grand-palace-7

Is het heel erg als je op dag 2 alweer een massage neemt? En niet zomaar één, 2,5 uur even helemaal niks en genieten van een scrub, wrap, aromatherapie massage en cream mik behandeling. Ok, je bent drie keer aan het douchen, maar dat mag de pret niet drukken. Na een echte spa ervaring druipen we zeer ontspannen af naar het hotel. Letterlijk want het komt met bakken uit de lucht vallen.
Om de avond af te sluiten besluiten we naar de rooftopbar te gaan waar ook The Hangover 2 is opgenomen. Met de nodige kledingvoorschriften in acht (lange broek en mouwen voor de heren, dichte schoenen en geen ‘smart’ pants voor de vrouwen) vertrekken we vol goede moed richting het Lebua State Tower Hotel. Eenmaal aangekomen worden we alsnog geweigerd, het schijnt dat je ook geen broek met olifantenprint aan mag?! Ja hoor. Uiteindelijk belandden we in de lobby van het Shangri-La hotel welke trouwens prachtig is gelegen aan de rivier. Dit uitzicht en de drankjes die we hier nuttigen maakt onze hele avond weer goed.

De laatste dag in Bangkok is aangebroken. Gisteravond was de taxi boot helaas al gesloten dus proberen we het vandaag weer. Via de kleine straatjes en marktjes in Chinatown richting de pier om aansluitend over de Chao Praya rivier te varen naar het eindpunt van de boot. Met de taxi komen we aan bij het MBK shopping center. Hier kun je naar de bios, shoppen, gamen en je laten masseren. Dit allemaal verdeeld over 8 verdiepingen. De dames trekken erop uit en zo ook de mannen om vervolgens weer samen bij de ‘foodcourt’ uit te komen. Hier eten we een kleine snack en gaan dan weer terug naar het hotel want ons vliegtuig wacht niet. Het moment van afscheid nemen is alweer aangebroken, nu zijn we écht met z’n tweeën. We zwaaien en zwaaien tot we ze niet meer zien, we vervolgen onze reis naar Chiang Mai. Op het vliegveld maken we een korte stop voor de aanschaf van een Thaise simkaart, nu horen we er helemaal bij.

chinatown-groepsfoto

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie