ROUTE THAILAND | Selfdrive door Thailand - Mevrouw Nomad
Al eens gedacht om tijdens je vakantie zelf te gaan rijden door Thailand? Zie hier mijn tip qua route waarbij je je eigen selfdrive door Thailand kan maken.
1750
post-template-default,single,single-post,postid-1750,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
Selfdrive Thailand - Mevrouw Nomad

ROUTE THAILAND | Selfdrive door Thailand

Omdat er niet één beste route is voor een reis door Thailand zal ik je de komende tijd meenemen in verschillende reisroutes door Thailand. Reis mee en laat je inspireren. Ik trap af met een avontuurlijke selfdrive door Thailand.
En mocht je interesse hebben in deze reis, laat het dan even weten zodat ik je in contact kan brengen met de juiste mensen die dit voor je kunnen regelen.

Wellicht voor de meeste reizigers nog onbekend terrein maar het is wel degelijk mogelijk: zelf rijden in Thailand, een zogenaamde selfdrive. Met deze selfdrive route reis je per huurauto. In geheel eigen tempo kun je Thailand ontdekken. Een ontspannen manier van reizen! De wegen zijn doorgaans goed en veelal ook vrij rustig. Ondanks dat men in Thailand links rijdt is autorijden, buiten Bangkok, niet moeilijk. Vanuit Bangkok reis je, via Ayutthaya, naar Sukhothai en vervolgens verder naar het westen. De uitgekozen weg voert deels langs Birma en ook reis je door twee opvallende berggebieden heen.

Belangrijk: de minimale leeftijd voor het zelf mogen rijden in Thailand is 23 jaar.

In het kort

Je bezoekt de volgende plaatsen:

  • Ayutthaya
  • Phitsanuloke
  • Sukhothai
  • Tak
  • Mae Sot
  • Mae Sariang
  • Mae Chaem
  • Krisda Doi
  • Doi Inthanon

 

TIP: accommodaties tijdens de reis

 

Dag 1: Bangkok – Ayutthaya (95 km)                                    

Vandaag is de start van een avontuurlijke rondreis. Na het ophalen van de auto rijd je noordwaarts en zal Ayutthaya de eerste overnachtingsplaats zijn.

Ayutthaya, de oude hoofdstad, ligt bezaaid met vele tempels en paleizen.

Er is vandaag genoeg tijd om het historische centrum in te duiken en enkele tempels te bezoeken. Zo zijn de Wat Sri Samphet en het ruïne complex de Wat Chawathanaram zeker de moeite waard!

Het is zeker een aanrader om in het Iudia by the river hotel te verblijven.

Dag 2: Ayutthaya – Sukhothai (360 km)

Van Ayutthaya rij je verder noordwaarts naar Phitsanuloke. Een makkelijke en deels rustige weg waardoor je lekker kunt doorrijden. Soms rij je gewoon dwars door de rijstvelden. Het ligt natuurlijk aan je eigen reistempo, maar in principe kom je in de middag aan in Sukhothai. Dit is tevens een oude koningsstad welke als hoofdstad diende.

Hier moet je zeker een bezoek brengen aan het Sukhothai Historical Park waar je, onder andere, immense Boeddhabeelden tegenkomt. Laat de auto staan en huur lekker een fiets voor vandaag.

De overnachting is vanavond in Sukhothai, kijk zeker eens naar het Le Charm Sukothai.

selfrdive Thailand - Sukhothai

Dag 3: Sukhothai – Tak – Mae Sot (185 km)

De route trekt verder naar het westen, hier komen de bergen in zicht en wordt de natuur steeds mooier. Let op, de laatste 80 km gaat dwars door de bergen, de gemiddelde snelheid zal dan niet hoger dan 40 km per uur zijn.

Mae Sot is gelegen aan de Moei River welke de grens met Birma vormt.

Onderweg zijn er een aantal interessante stops mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld rondstruinen op een lokale markt of naar het Black Lahu bergstammenvolk.

Je verblijft twee nachten in Mae Sot. Een goede accommodatie is het Centara Mae Sot Hills Resort.

selfdrive Thailand_mae sot

Dag 4: Mae Sot

Trek er vandaag lekker op uit in de omgeving of doe het iets rustiger aan, je hoeft tenslotte nergens heen vandaag. In Mae Sot wordt veel handel gedreven, je vindt er dingen die je elders in Thailand bijna niet aantreft.

In de buurt vindt u de Pacharoen watervallen en ook is er een markt vlakbij de grens met Birma. Een andere aanrader is de Wat Chumphon Khiri tempel met vele Birmese invloeden.

Dag 5: Mae Sot – Mae Sariang (260 km)

De afstand van vandaag lijkt niet zo lang maar toch zal deze rit zo’n beetje de hele dag in beslag nemen. Via Highway 105 rijd je dwars door twee imposante berggebieden waardoor de gemiddelde snelheid niet hoog zal liggen. Vandaag kun je volop genieten van de prachtige natuur en de vele panorama’s!

Kijk eens naar dit hotel voor de overnachting, River House.

selfdrive thailand_mae sariang

Dag 6: Mae Sariang – Mae Chaem – Krisda Doi (195 km)

Ook vandaag is de route wederom bijzonder mooi. Onderweg volgen er uitgestrekte groene velden, bergen en veel bloemen. Mocht je reizen in de periode van oktober tot en met december, dan kun je genieten van enorme velden met in bloei staande bloemen.

Voor een actieve indeling van de dag is er de bergkloof van Ob Luang. Hier kun je een lekkere wandeling maken, dit is prima te doen voor iedereen.

Maar er is meer op deze route te vinden.
In Mae Chaem kun je een bezoek brengen aan de “Wat Pa Daet”, een in Lanna stijl gebouwde tempel met prachtige muurschilderingen.
In Chom Thong is er de “Wat Phra Thay Si Chom Thong” met zijn, uit 1451 daterende, chedi. Deze tempel wordt gezien als een plek voor pelgrims.

Bell Villa, een aanrader om de nacht door te brengen.

Dag 7: Krisda Doi – Doi Inthanon – Chiang Mai (30 km)

Op de route naar Chiang Mai is het zeker de moeite waard om de berg Doi Inthanon aan te doen. Indrukwekkend, met zijn top van 2565 meter is Doi Inthanon de hoogste berg van Thailand.

Wanneer je hier naar boven rijdt zal je genieten van veel panorama’s en vergezichten. Ben je iets sportiever ingesteld, dan kun je hier natuurlijk een prachtige wandeling maken. In dit gebied komen nog een aantal wilde dieren voor, zoals wilde katten en vliegende eekhoorns. Ook bevinden zich in dit gebied nederzettingen van de Karen en de Hmong bergstammen.

Bij aankomst in Chiang Mai lever je de auto weer in en eindigt de selfdrive.

Grote kans dat je de nacht zult doorbrengen in de stad. Een absolute aanrader is het Banthai Village hotel, lieflijk en authentiek. Hier kun je de gehele reis nog eens rustig de revue laten passeren.

selfdrive thailand_chiang mai

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie