Reizen, waar moet je op letten? - Mevrouw Nomad
835
post-template-default,single,single-post,postid-835,single-format-quote,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Travel is the only thing you buy that makes you richer

— Reizen, waar moet je op letten?

Ken je dat, je bent op reis en stopt je tas helemaal vol met de één na de andere gadget. Vervolgens laat je je tas achter op het strand om een duik in het verkoelende water te nemen. Het schijnt dat als we op vakantie zijn we langzaam ons bewakingsschild naast ons neerleggen. Daarnaast draagt 42% van de reizigers al zijn of haar geld bij zich – The Art of Solo Travel: A Girls’ Guide.

Ook al voel je je als nomade vaak geen toerist, toch zijn er een aantal toeristentips die ik je niet wil onthouden. Op veel nomadenbestemmingen is het namelijk overduidelijk dat je geen lokale bent, alleen al afgaande op je uiterlijk.

Vier fouten die je beter kunt vermijden

We hebben ons er ongetwijfeld allemaal wel eens schuldig aan gemaakt maar wees slim en probeer ze zoveel mogelijk te vermijden.

 1. Wapperen met je geld
  Het is beter iets discreter om te gaan met je geld als je betaald voor je aankopen. De rest van de wereld hoeft niet te zien hoeveel er in je portemonnee zit.
 2. Een drankje aannemen
  Wat aardig van die jongeman denk je nog. Maar weet je dat het ‘vergiftigen’ van je drankje de makkelijkste manier is om iemand aan te vallen of beroven?!
 3. Oordopjes dragen
  Door de muziek verwaarloos je het geluid om je heen. Die voetstappen achter je of de auto naast je hoor je niet aankomen.
 4. Een rugzak voor dragen
  Als je al niet kan zien dat jij een toerist bent schreeuw je het hiermee wel uit. Ga liever voor een tas die je aan de zijkant kunt dragen.

Wees de scam te slim af

Bij een scam probeert een bedrieger je mee te nemen in zijn of haar verhaal om je uiteindelijk te kunnen ontdoen van geld of andere waardevolle spullen. Hieronder een paar om rekening mee te houden.

 • Verkeerde aanwijzingen
  Iemand vraagt je de weg. Hij of zij legt zijn plattegrond op je tas en wijst in de richting van de locatie, met de andere hand wordt je portemonnee afhandig gemaakt.
 • Slim knoeien
  Een vreemde knoeit per ongeluk ketchup op jouw jurk en biedt aan het schoon te maken. Dit terwijl zijn compagnon de buit incasseert.
 • Inpakken
  de verkoper weet je ervan te overtuigen om je aankopen in te pakken. Eenmaal thuis vind je enkel bubbeltjespapier in plaats van dat mooie beeldje.
 • Telefoon van receptie
  Het is 2 uur in de ochtend en je telefoon gaat. Het is de receptie die vraagt of je je creditcard gegevens wil confirmeren. Half slapend hap je toe en geef je de gegevens. Alleen was het niet de receptie maar de gasten die net de limiet van je creditcard hebben bereikt.
 • Nieuwe vrienden
  Je bent net bevriend geraakt met een nieuw gezicht. Je wordt uitgenodigd om mee te gaan naar hun favoriete bar. Niet lang daarna brengt de medeplichtige barman je de monsterlijke rekening.
 • Indruk maken
  Beeld het je even in. Er loopt een lekker ding langs je tafel, hij laat zijn portemonnee vallen en loopt door. Jij staat op, pakt de portemonnee van de grond en rent achter hem aan. Hij is je eeuwig dankbaar terwijl zijn handlanger je tas, die je hebt achtergelaten op de stoel, ondertussen heeft meegenomen.

 

Hiermee wil ik je natuurlijk niet afschrikken maar juist behoeden. Blijf je gezonde verstand gebruiken. En voordat je vertrekt is het zeker een goed idee je verzekeringen na te lopen. Lees ook de kleine lettertjes. Hierin staat vaak dat je, na een aangifte, binnen een bepaalde periode aangifte moet doen. Vergeet ook niet de uitsluitingen. Laat je je dure camera slingeren of heb je geen aankoopbewijs, in deze gevallen kan de verzekering je claim afwijzen.
Tot slot, laat goedkoop geen duurkoop worden. Ga na of je verzekering voldoende uit zal keren om je spullen te vervangen.

Tags:
,
Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie