3 redenen waarom u nu uw huis te koop moet zetten - Mevrouw Nomad
917
post-template-default,single,single-post,postid-917,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

3 redenen waarom u nu uw huis te koop moet zetten

De afgelopen jaren was het niet goed gesteld met de huizenmarkt in Nederland. Er werden maar mondjesmaat huizen verkocht en veel makelaars hebben daardoor hun deuren moeten sluiten.
Maar er is licht aan het einde van de tunnel. De hypotheekrente is de afgelopen twee jaar enorm gedaald. Hierdoor is het weer interessant geworden voor mensen om zowel een huis te kopen als verkopen.

In dit artikel mijn 3 belangrijkste redenen waarom u juist NU uw huis te koop wilt zetten.

  • De hypotheekrente staat op zijn laagste punt ooit. Hypotheekrentes van 1% zijn eerder uitzondering dan standaard. Door de rente van uw nieuwe hypotheek voor langere tijd vast te zetten betaald u aanzienlijk minder dan een aantal jaren terug.
  • De koopprijzen van woningen gaan omhoog. In de afgelopen 10 jaar zijn er maar weinig woningen verkocht. Een overschot aan verkoopbare huizen was het gevolg. Kopers hadden de mogelijkheid een bod uit te brengen welke ver onder de vraagprijs lag. Inmiddels is deze situatie omgedraaid. Er zijn tegenwoordig meer kopers als verkopers, schaarste zal volgen. Het mag duidelijk zijn dat je juist als verkoper goede zaken zult doen in deze situatie. Zeker in grote steden, zoals Amsterdam, gaan de woningen als zoete broodjes over de toonbank. En daarnaast heeft u ook nog eens grote kans dat de verkoopprijs ver boven de vraagprijs ligt.
  • U heeft nog een hypotheek met een te hoge rentestand. U woont nu al een aantal jaren met veel plezier in uw prachtige huis. Alles is opgeknapt en ziet er perfect uit. Toch betaald u per maand veel meer voor uw huis dan uw buurman, welke zojuist is ingetrokken in zijn nieuwe woning. Grote kans dat dit komt doordat u nog een hypotheek heeft welke gebaseerd is op de oude rentestand van 4- 5% of zelfs nog daarboven. Door uw huis te verkopen heeft u de mogelijkheid een nieuwe hypotheek af te sluiten welke gebaseerd is op de huidige rentestand. Voor hetzelfde huis kan dit u toch al snel enkele honderden euro’s opleveren. Zo ontloopt u tevens de boete die er vaak aan vastzit als u uw hypotheek tussentijds wilt aanpassen. Een alternatief kan zijn om uw huidige hypotheekverstrekker te vragen of er rentemiddeling mogelijk is. Hiermee wordt bedoeld dat uw oude rente zal worden gemiddeld met de actuele rente. Een eventuele boeterente zal hier vaak wel bij in worden opgenomen.

 

Dit zijn de 3 belangrijkste redenen waarom u nu uw huis te koop moet zetten. Er zijn natuurlijk nog heel veel redenen te bedenken waarom u uw huis te koop kan zetten maar met deze 3 redenen bespaart u straks honderden euro’s per maand.

Meneer Nomad
meneer@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie