Onze maandelijkse kosten Chiang Mai: Oktober - Mevrouw Nomad
923
post-template-default,single,single-post,postid-923,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Onze maandelijkse kosten Chiang Mai: Oktober

Er is inmiddels weer een maand voorbij. Ik zou jullie natuurlijk inzicht geven in de kosten die wij maken hier in Chiang Mai. En dat is precies wat ik doe. Ik hou braaf elke dag onze gemaakte kosten bij zodat ik dit elke maand in een artikel kan gieten. Vandaag is dat de maand oktober.  

Misschien heb je het al wel gelezen in mijn dagboek, maar meneer Nomad is in oktober twee weken in Nederland geweest om bij zijn moeder te zijn. Hierdoor ben ik even alleen geweest in Chiang Mai. De kosten in Chiang Mai waren deze periode dus iets lager maar de kosten in Nederland daarentegen….

Omdat ik met deze artikelen jullie een duidelijk beeld wil geven van onze kosten in Chiang Mai, plaats ik de ‘Nederlandse’ kosten apart. Hiermee bedoel ik dan het vliegticket, eten, drinken en dat soort dingen.

Voor elke maand zal ik dezelfde onderverdeling maken. Voor meer informatie over deze thema’s, lees dit artikel. Hierbij nog één keer de splitsing in thema’s:

 • Boodschappen
 • Elektriciteit
 • Eten & drinken
 • Huur
 • Ontspanning
 • Vervoer
 • Wifi
 • Waterverbruik
 • Sporten
 • Overig
 •  

  Boodschappen

  Deze maand min of meer hetzelfde aan boodschappen gehaald. Ons Westerse eetpatroon zit er nog in. Net als vorige maand een klein bedrag voor drogistartikelen inbegrepen, zoals vitamines. Voor de rest veelal eten, eten en eten 😉 Wellicht heb ik wel iets meer brood en toebehoren besteld. Maar het is dan ook zo lekker!

  In Nederland zijn ook aardig wat boodschappen gekocht, deze staan nu ook grotendeels bij ons in de kast hier in Chiang Mai.

  Gemiddeld hebben wij €3,77 per persoon per dag uitgegeven aan boodschappen.
  In Nederland is er €95,49 uitgegeven aan boodschappen.

  brood-bestelling

  Elektriciteit

  De kosten voor het gebruik van elektriciteit zijn deze maand aanzienlijk gestegen. Kan ook niet anders in vergelijking met een erg korte maand de vorige keer. Dit is voor ons de eerste keer dat wij een volledige maand gebruik maken van de elektriciteit in ons appartement.

  Het complex rekent overheidstarief. Dit komt neer op 4 baht ~ 0,10 euro per unit.

  Gemiddeld hebben wij €1,53 per dag uitgegeven aan elektriciteit.

  Eten & drinken

  In oktober zijn we veelal alleen voor het avondeten uit eten geweest. Met natuurlijk een uitzondering hier en daar. Het water vullen we grotendeels bij een vulpunt, dit scheelt ons alleen al 36 baht ~ 0,94 euro voor 6 liter water. Ook halen we wel eens wat drinken bij onze boodschappen, die staan hier dan niet bij. Maar dat is te verwaarlozen denk ik zo. Wel hebben we deze maand een hele krat met waterflessen gekocht bij de receptie van ons appartement. Voor het krat betaal je dan een borg die je weer terug krijgt als je de lege flessen en het krat weer inlevert. De borg voor een krat bedraagt 300 baht ~ 5,22 euro.

  Gemiddeld zijn wij €3,32 per persoon per dag kwijt aan eten & drinken.
  In Nederland is er €69,61 uitgegeven aan eten & drinken.

  pad-thai

  Huur

  Gelukkig hebben we deze maand geen borg of iets dergelijks. Een ‘normale’ huur voor ons.

  Onze huur bedraagt €601 per maand.

  Ontspanning

  Een aantal massages en een paar bezoekjes aan de bioscoop vallen onder de kosten van ontspanning. Zoals je ziet hebben we gekozen voor wat goedkopere massages ;-).

  Gemiddeld hebben wij €37 per persoon uitgegeven aan leuke uitjes deze maand.
  In Nederland is er €46,50 uitgegeven aan ontspanning.

  Vervoer

  Omdat wij de beschikking hebben over twee fietsen geven we vrijwel niets meer uit aan vervoerskosten. Die paar keer dat we iets hebben uitgegeven is voornamelijk de taxi van en naar het vliegveld geweest en een ‘red truck’ vanaf de top van de berg terug naar de stad.

  Gemiddeld hebben wij €0,19 per persoon per dag uitgegeven aan vervoer.
  Naar en in Nederland is er €764,68 uitgegeven aan vervoer

  Wifi

  Nog steeds geen rekening gezien.

  Wij hebben €0 per maand betaald aan het internet.

  Waterverbruik

  Een leuke meevaller deze maand. Onze waterrekening is zelfs goedkoper dan de vorige maand. Hoe dit kan heb ik geprobeerd na te vragen, aangezien de vorige maand voor ons erg kort was. Maar helaas, in mijn beste Thais en zijn beste Engels is dit helaas niet gelukt. Ach, waar praten we over, een paar cent.

  Gemiddeld hebben wij €0,13 per dag betaald aan waterverbruik.

  Sporten

  Omdat ik vorige maand alles heb betaald hebben we deze maand een erg voordelige maand wat betreft sportkosten. Het enige waaraan geld is uitgegeven is het huren van een hockeyveld, twee keer.

  Er is €5 besteed aan sporten deze maand.
  In Nederland is er €10 uitgegeven aan sporten.

  body-pump-in-chiang-mai

  Overig

  Een paar manden voor in huis, waxen (aangezien ik dit zeker niet als ontspanning zie), kosten voor het pinnen in Thailand en wat andere persoonlijke spulletjes gekocht.

  Gemiddeld hebben wij €1,99 per dag uitgegeven aan overige kosten.
  In Nederland is er €13,43 uitgegeven aan overige kosten.

  Totale kosten

  Zie hieronder een samenvatting van onze uitgaven in oktober.
  Afgelopen maand zijn wij ruim binnen ons budget van €2.000 gebleven. Maar tel je daar de ‘onverwachte’ kosten van Nederland bij op, dan helaas niet. Hoe dan ook, dit maakt je wel weer bewust van het feit dat het slim is om geld te reserveren voor onvoorziene zaken.

  Oktober
  Dagen 31
  UITGAVEN
  Boodschappen ฿8.957 € 234
  Elektriciteit ฿1.774 € 46
  Eten & drinken ฿7.878 € 206
  Huur ฿23.000 € 601
  Ontspanning ฿2.850 € 74
  Vervoer ฿450 € 12
  Wifi
  Waterverbruik ฿150 € 4
  Sporten ฿200 € 5
  Overig ฿2.357 € 62
  TOTAAL ฿47.615 € 1.244

  De totale kosten van twee weken Nederland waren €999,71.

  Mevrouw Nomad
  info@mevrouwnomad.nl
  Geen reactie's

  Geef een reactie