Onze maandelijkse kosten Chiang Mai: Januari - Mevrouw Nomad
1560
post-template-default,single,single-post,postid-1560,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
maandelijkse kosten Chiang Mai

Onze maandelijkse kosten Chiang Mai: Januari

Na een welverdiende vakantie (al zeg ik het zelf) is het tijd om de draad weer op te pakken en jullie mee te nemen in ons kostenpatroon van de maand januari. Die maand ligt alweer ruim achter ons dus laten we eens snel kijken hoe we het hebben gedaan in januari. Hoe zien onze maandelijkse kosten Chiang Mai eruit?

Omdat het de laatste volledige maand was dat we in Chiang Mai zijn (volgende maand komt namelijk familie en een vriend langs) besluiten we een aantal uitstapjes te maken die we nog graag willen doen. Zo gaan we een weekend naar Chiang Rai en kiezen we voor een meerdaagse yoga retreat. Nu moet ik wel zeggen dat, voornamelijk de retreat, niet goedkoop is, maar aan de andere kant we zijn hier ook niet om echt alleen maar te werken.

Voor wat betreft het eten zijn we op dezelfde voet verder gegaan als vorige maand. Gewoon gegeten waar we zin in hadden en niet zo erg gefocust op de kosten.

Boodschappen

Ook deze maand hebben we weinig boodschappen gedaan. Dit is ook terug te zien in de kosten. Omdat we veel buiten de deur zijn hebben we ook vrij weinig nodig in huis. Desondanks hebben we weer genoten van de diversiteit aan restaurants die er te vinden zijn in Chiang Mai.

Gemiddeld hebben wij €2,16 per persoon per dag uitgegeven aan boodschappen.

maandelijkse kosten Chiang Mai

Elektriciteit

Een leuke meevaller deze maand voor wat betreft onze elektriciteitskosten. Blijkbaar zijn we nog zuiniger geweest met de airconditioning ;-).

Het complex rekent overheidstarief. Dit komt neer op 4 baht ~ 0,10 euro per unit.

Gemiddeld hebben wij €0,45 per dag uitgegeven aan elektriciteit.

Eten & drinken

Ik heb het al even gezegd maar we hebben hetzelfde patroon als vorige maand aangehouden. Gewoon niet zoveel letten op de kosten en vaker een restaurant opzoeken dan bijvoorbeeld een simpel eetkraampje. In vergelijking tot vorige maand zijn we deze maand €0,30 per persoon per dag meer kwijt.

Gemiddeld hebben wij €7,98 per persoon per dag uitgegeven aan eten & drinken.

maandelijkse kosten Chiang Mai

Huur

Geen extra kosten voor wat betreft de huur deze maand. Gewoon simpelweg 1 maand huur.

Onze huurkosten zijn €339 voor deze maand.

Ontspanning

Naast de bioscoop, massages en de kapper hebben we nog veel meer ondernomen. Niet voor niets zijn we dan ook €300 per persoon meer kwijt dan in december. Dan vraag je je nu ongetwijfeld af wat we dan allemaal wel niet hebben gedaan.

In de intro had ik het al even verklapt, we zijn een weekend naar Chiang Rai geweest en we hebben genoten van een meerdaagse yoga retreat. Ook zijn we nog een dagje naar een zwembad geweest. Bij ons appartementencomplex zit natuurlijk ook een zwembad maar het is ook wel eens leuk om eruit te gaan en een écht vakantiegevoel te hebben.

Gemiddeld hebben wij €333 per persoon uitgegeven aan leuke uitjes deze maand.

maandelijkse kosten Chiang Mai

Vervoer

Zoveel als we in januari hebben uitgegeven is nog niet eerder voorgekomen sinds we onze fietsen hebben aangeschaft. Maar daarentegen hebben we natuurlijk een aantal uitstapjes gemaakt waarvoor we ook vervoer nodig hadden ;-). Bus tickets naar Chiang Rai, een taxi naar de retreat en we hebben alvast treintickets gekocht voor onze laatste dag in Chiang Mai. Aangezien onze vlucht vertrekt vanaf Bangkok willen we graag met de trein van Chiang Mai naar Bangkok reizen deze dag.

Deze maand hebben wij €48,50 per persoon uitgegeven aan vervoer.

maandelijkse kosten Chiang Mai

Wifi

Net als met onze huur, ook een ‘normale’ maand voor wat betreft internetkosten.

Wij hebben gemiddeld €17 per maand betaald aan het internet.

Waterverbruik

Als ik kijk naar december dan hebben we in januari waarschijnlijk toch iets meer gedoucht en gewassen. Gelukkig is het alsnog niet al te schrikbarend.

Ons appartementencomplex rekent 25 baht ~ 0,65 euro per unit.

Gemiddeld hebben wij €0,23 per dag betaald aan waterverbruik.

maandelijkse kosten Chiang Mai

Sporten

Vergelijkbaar met vorige maand. Ik heb namelijk mijn abonnement bij de CrossFit weer verlengd met een maand en Frans is nog steeds, 2x per week, aan het badmintonnen.

Gemiddeld hebben wij €81 besteed aan sporten deze maand.

Overig

Jeetje, naast vervoerskosten hebben we ook nog niet eerder zoveel uitgegeven aan overige kosten. Hieronder valt onder andere de aanschaf van een aantal souvenirs, kleding, een hardloopwedstrijd en een aantal drogistartikelen. Maar voornamelijk zitten de kosten in het visum dat wij opnieuw hebben moeten verlengen alsmede een boete die daarmee gepaard ging. We waren namelijk 1 dag te laat met verlengen, ai.

Daarnaast gunnen we onszelf, sinds we zijn verhuisd, de luxe van een schoonmaakster in huis. Elke twee weken ziet ons appartement er dan weer spik en span uit. Voor ongeveer €10 komen er dan twee schoonmaakster (en dat voor zo’n klein appartement!) het hele appartement onder handen nemen, inclusief het opvouwen van ondergoed.

Gemiddeld hebben wij €7,52 per dag uitgegeven aan overige kosten.

maandelijkse kosten Chiang Mai

Totale kosten

Hieronder een samenvatting van de maandelijkse kosten Chiang Mai van de maand januari. Ondanks dat we deze maand heel veel uitstapjes hebben gemaakt zijn we nog redelijk dicht bij ons budget van €2.000 per maand gebleven. Daar ben ik echt heel blij mee. Alhoewel ik vorige maand aangaf dat we ons budget ook wel kunnen bijstellen naar €1.200 was dat deze maand niet realistisch. Dan hadden we wellicht beter kunnen kiezen voor ietwat goedkopere uitstapjes ;-).

Januari

Dagen

31

UITGAVEN
Boodschappen ฿5.140 € 134
Elektriciteit ฿550 € 14
Eten & drinken ฿18.968 € 495
Huur ฿13.000 € 339
Ontspanning ฿25.499 € 666
Vervoer ฿3.730 € 97
Wifi ฿641 € 17
Waterverbruik ฿250 € 7
Sporten ฿3.100 € 81
Overig ฿8.931 € 233
TOTAAL ฿79.809 € 2.084
Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie