Onze maandelijkse kosten Chiang Mai: Februari - Mevrouw Nomad
1575
post-template-default,single,single-post,postid-1575,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
maandelijkse kosten februari

Onze maandelijkse kosten Chiang Mai: Februari

Wat vliegt de tijd, februari is de laatste maand die wij mogen doorbrengen in Thailand. Niet alleen visum-technisch maar ook vlucht-technisch zo gezegd. Want onze vlucht staat, vanaf het begin al vast, 28 februari vliegen we weer terug naar Nederland.

Ten opzichte van de afgelopen maanden was februari een hele andere maand dan dat we ‘gewend’ zijn. Van de vier weken die februari namelijk telt, zijn we er al twee op vakantie. Mijn moeder en oom komen namelijk langs en tegelijkertijd is er ook een vriend van Frans op bezoek voor een paar dagen. Dus ik heb besloten de kosten van de vakantie en van onze twee weken samen apart te houden. Dit zal je ook terugzien in de tabel.

Naast dit laatste artikel betreffende onze maandelijkse kosten februari zal ik nog een totaaloverzicht maken van onze inkomsten en uitgaven van de afgelopen 6 maanden.

Boodschappen

Ondanks dat we maar twee weken in ons huis hebben doorgebracht zijn we, gemiddeld genomen, toch duurder uit dan vorige maand. Kan mij niet herinneren dat we extreem veel hebben gekocht behalve op het eind. Tijdens onze treinreis wilden we niet verhongeren dus hebben we wat extra (lekkere) dingetjes gekocht.

Gemiddeld hebben wij €3,54 per persoon per dag uitgegeven aan boodschappen.

maandelijkse kosten februari

Elektriciteit

Ook qua elektriciteit waren we vorige maand voordeliger uit. Nu heb ik ons maandbedrag gedeeld door 14 dagen maar omdat Frans pas later aansloot bij de vakantie met mijn familie was hij dus nog een paar dagen langer in het appartement. Daarnaast werd het in februari ook al een stuk warmer in Chiang Mai (de winter liep op het einde) en brachten we de laatste week veelal thuis door waardoor we weer meer elektriciteit hebben verbruikt. Al met al dus wel een beetje te verklaren.

Het complex rekent overheidstarief. Dit komt neer op 4 baht ~ 0,10 euro per unit.

Gemiddeld hebben wij €0,93 per dag uitgegeven aan elektriciteit.

Eten & drinken

Heel verrassend, februari is de goedkoopste maand van het afgelopen half jaar wat betreft eten & drinken. Mij hoor je niet klagen.

Gemiddeld hebben wij €7,25 per persoon per dag uitgegeven aan eten & drinken.

maandelijkse kosten februari

Huur

Zelfde verhaal als vorige maand, niets spannends. Natuurlijk krijgen we aan het einde van de maand, wanneer we uitchecken, een verrekening van de borg die we hebben betaald. Deze ‘inkomsten’ neem ik mee in een volgend artikel.

Onze huurkosten zijn €339 voor deze maand.

Ontspanning

Twee weken is natuurlijk een relatief korte tijd om veel te ondernemen. Dat deze kosten dan ook lager zouden zijn was wel te verwachten. Het merendeel van deze kosten bestaat uit massages en de bioscoop.

Gemiddeld hebben wij €66 per persoon uitgegeven aan leuke uitjes deze maand.

maandelijkse kosten februari

Vervoer

We hebben onze fietsen begin februari al verkocht, daardoor hebben we meer dan gebruikelijk kosten voor vervoer gemaakt omdat we op deze manier nog wel ergens konden komen.

Uiteindelijk viel het nog mee hoeveel gebruik we hebben gemaakt van songtaews en taxi’s. De laatste week van februari zijn we namelijk nog best veel rondom huis geweest.

Deze maand hebben wij €18 per persoon uitgegeven aan vervoer.

maandelijkse kosten februari

Wifi

Net als met onze huur, niet spannend, een reguliere maand.

Wij hebben gemiddeld €17 per maand betaald aan het internet.

Waterverbruik

Best apart maar ons waterverbruik is gestegen, als je kijkt naar het daggemiddelde dan. Niet echt een verklaring voor, het is nou eenmaal zo.

Ons appartementencomplex rekent 25 baht ~ 0,65 euro per unit.

Gemiddeld hebben wij €0,50 per dag betaald aan waterverbruik.

Sporten

Mijn abonnement bij de CrossFit loopt nog even omdat ik het stop heb kunnen zetten tijdens de ‘vakantie’. Dat scheelt mij weer. Frans is daarentegen nog een aantal keer naar de badminton geweest. Hij betaald hier ongeveer €1,30 per keer.

Gemiddeld hebben wij €4 besteed aan sporten deze maand.

maandelijkse kosten februari

Overig

Wat kun je in twee weken tijd uitgeven aan overige kosten. Nou, niet zoveel dus zo te zien. Het meeste van deze kosten zit in souvenirs en bezoekjes aan de drogist.

Gemiddeld hebben wij €14,79 per dag uitgegeven aan overige kosten.

Totale kosten

Hieronder zie je een samenvatting van onze maandelijkse kosten februari. Dat we zonder de vakantie ruim binnen ons budget zouden blijven was wel een beetje te verwachten, maar dat we inclusief onze vakantie nog zo dicht bij ons budget zouden blijven is wel echt een verrassing.

Onder onze vakantie-kosten vallen echt alle uitgaven die we elke dag hebben gedaan. Denk aan treintickets, vluchten, hotelovernachtingen, excursies, eten & drinken.

Februari
Dagen 14
UITGAVEN
Boodschappen ฿3.774 € 99
Elektriciteit ฿479 € 13
Eten & drinken ฿7.783 € 203
Huur ฿13.000 € 339
Ontspanning ฿5.040 € 132
Vervoer ฿1.360 € 36
Wifi ฿641 € 17
Waterverbruik ฿250 € 7
Sporten ฿150 € 4
Overig ฿7.941 € 207
Vakantie ฿34.745 € 1.092
TOTAAL ฿75.163 € 2.148
Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie