Nieuw appartement - D'Vieng condominium - Mevrouw Nomad
1249
post-template-default,single,single-post,postid-1249,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
Mevrouw Nomad - D'Vieng entree

Nieuw appartement – D’Vieng condominium

We zijn verhuisd! Sinds begin december wonen we nu in het D’Vieng condominium. Een nieuw appartement in een nieuwe buurt. Naast dat het goedkoper is staat het complex in een voor ons ‘nieuwe’ buurt. Dat betekent dat we weer lekker op onderzoek uit kunnen.

Na een tijdje in Chiang Mai te zijn geweest kwamen we er al snel achter dat er accommodaties ten overvloed zijn. Voor elk budget is er wel iets te vinden in deze stad. We zien veel voorbij komen in verschillende Facebook groepen en ook door met mensen te praten bedenken we ons dat we misschien wel hetzelfde voor minder kunnen krijgen. Dezelfde grootte met vergelijkbare kwaliteit voor minder huur. Daar moesten we meer van weten, vandaar dat we de afgelopen tijd aardig wat appartementen hebben bekeken. Na het afwegen van onze opties hebben we uiteindelijk gekozen voor D’Vieng Santitham.

Mevrouw Nomad - D'Vieng entrance - Chiang Mai

Ons appartement

In het D’Vieng hebben we een appartement van 37m2 op de derde verdieping. In totaal heeft het complex vijf vierdiepingen, het is dus een redelijk laag complex. Er zijn verschillende ruimtes in ons appartement. We hebben de woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer.

De eigenaar van ons appartement heeft een wasmachine gekocht dus wij kunnen zelf de was doen maar dit is natuurlijk niet in elk appartement het geval. In dat geval zitten er tegenover het complex genoeg shops waar je je was kunt laten doen of je vindt her en der losse wasmachines staan waar je alsnog zelf kunt wassen. In een appartement van deze grootte heb je twee airconditioning units, zowel in de woonkamer als slaapkamer.

Mevrouw Nomad - D'vieng lobby

 

 

 

 

 

Wat ook erg prettig is, er zitten horren voor alle ramen. Dus in de avond, als het afkoelt, kunnen we lekker de ramen openzetten zonder bang te hoeven zijn voor ongedierte. Ook voor het balkon zit een speciale hordeur. Dit balkon is trouwens erg klein, het is enkel goed voor het drogen van je kleding.

Voor dit appartement betalen we 13.000 baht per maand, wat neerkomt op bijna 340 euro, op basis van een 3 maanden contract. Een stuk voordeliger dus dan waar we hiervoor zaten. En qua kwaliteit doet dit complex er niets voor onder, in tegendeel zelfs.

 

Faciliteiten D’Vieng

Het D’Vieng condominium is slechts een jaar oud. En dat zie je er ook aan af. Alles ziet er erg gelikt en vooral modern uit. Je zult zien dat de meeste inrichtingen er ook hetzelfde uit zien. Daar waar de eigenaar wel moeite heeft gedaan voor een sfeervolle inrichting, dan zie je dit gelijk terug in de prijs.

Vanuit onze ramen kijken we uit op het grote zwembad dat het complex biedt. Het zwembad is uitermate geschikt voor een goede workout aangezien het erg lang is dus je kunt er lekker baantjes in trekken. Naast het zwembad is er een kleine fitnessruimte. Hierin staan twee goede loopbanden, twee crosstrainers, een zitfiets, een rek met een tiental dumbbells en twee bankjes waarvan één geschikt is voor het doen van buikspieren. Vanuit de fitness kijk je uit over het zwembad.

Buiten zijn er veel parkeerplaatsen. Hier staat het wel elke avond vol met auto’s. Als je hier wilt parkeren heb je een speciale sticker nodig van D’Vieng. Hoe je daar aan komt weet ik niet aangezien wij geen auto hebben. In het parkeergedeelte is ook een apart gedeelte voor fietsen en scooters. Ook is er een overdekt zitgedeelte buiten en is het mooi groen beplant.

Parking D'Vieng

 

 

 

 

 

Ook zijn er fietsen te huur, deze staan op het complex dus kun je zo meenemen. Nadat je de sleutel hebt opgehaald bij de receptie. Naast fietsen staat er ook een pinautomaat buiten en verschillende containers voor recycling.

Aan de veiligheid is ook gedacht. Bij de ingang is een slagboom waar 24 uur per dag 1 of zelfs 2 bewakers zitten. Om het complex binnen te komen wordt er gebruik gemaakt van een vingerscan en in de lift heb je je sleutel nodig om deze te kunnen gebruiken.

Ieder appartement heeft zijn eigen postvakje beneden in de lobby. Elke maand vindt je hier de water- en elektriciteitsrekening. Voor water betaal je 30 baht ~ 0,78 euro per unit en voor elektriciteit het overheidstarief van ongeveer 4 baht ~ 0,10 euro per unit.

Naast 1-kamerappartementen zijn er ook 2-kamerappartementen en studio’s beschikbaar in dit complex.

 

De buurt

Santitham, het is een erg leuke en, naar mijn idee, opkomende buurt. Het D’Vieng is in ieder geval erg gewild. Er waren al een aantal appartementen aan onze neus voorbij gegaan en ook voor deze moesten we snel zijn. Dat kan ook eigenlijk niet anders want het is 1. dichtbij het centrum en 2. dichtbij de Nimman buurt. Ideale locatie. En dat is niet het enige. Er zijn in deze buurt veel goedkope eetkraampjes, restaurants, bars en koffieshops te vinden. Het is dan ook een gewilde buurt voor studenten. Digitale nomaden kunnen zich hier dus ook prima vermaken.

Tips

Als je op zoek bent naar een appartement in Chiang Mai, lees dan zeker dit artikel. Daarin heb ik al eens eerder geschreven over het vinden van een appartement in Chiang Mai en hoe je je kunt voorbereiden op deze zoektocht.

Maar wil je een appartement in het D’Vieng condominium, dan kan ik je de volgende tips geven:

 • Let op of er horren zitten voor je ramen. Dit hoeft natuurlijk geen ‘dealbreaker’ te zijn maar dit wil je best weten toch?
 • Het is voordeliger om de kleine airco in de slaapkamer aan te zetten in plaats van de grote in de woonkamer. Heb je een ventilator? Gebruik deze dan om de koele lucht van de slaapkamer naar de woonkamer te laten blazen.
 • Kijk of je appartement veel zonlicht Heb je geen direct zonlicht maar juist veel schaduw gedurende de dag, dan kan het zomaar zijn dat je helemaal geen airco nodig hebt en dus veel goedkoper uit bent met energiekosten.

Mevrouw Nomad - D'Vieng zwembadD'Vieng gang

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
2 Reactie's
 • Imke en Nettie Siezenga
  Geplaatst op 18:23h, 27 december Beantwoorden

  Ziet er mooi uit, heel veel plezier in jullie nieuwe appartement. En nog de beste wensen voor 2017. Leuk om jullie te volgen

 • robert
  Geplaatst op 19:48h, 27 december Beantwoorden

  Net zoals in Nederland. Altijd maar blijven verhuizen 🙂

  Veel plezier en genot in jullie tijdelijk nieuw stulpje!

Geef een reactie