Moederdag in Thailand - Mevrouw Nomad
Aanstaande zondag is het Moederdag. Hoe zit dat eigenlijk in Thailand. Vieren ze daar überhaupt wel Moederdag? Je leest er hier alles over.
1712
post-template-default,single,single-post,postid-1712,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
Moederdag in Thailand

Moederdag in Thailand

Aanstaande zondag is het alweer Moederdag in Nederland. Maar hoe zit dat eigenlijk met Moederdag in Thailand? Nou, ik kan je in ieder geval al wel vertellen dat Moederdag in Thailand niet dit weekend is.  

14 mei Moederdag

Bij ons in Nederland weten we niet beter dan dat Moederdag op de tweede zondag in mei wordt gevierd. In dit jaar zal dat dus zijn op 14 mei. Volgend jaar, 2018, zal Moederdag op 13 mei worden gehouden.

Over de hele wereld gezien zijn er ongeveer 40 landen die Moederdag op dezelfde dag vieren als dat wij dat doen in Nederland. En dan is er ook nog een land waarin moeders zelfs twee keer per jaar in het zonnetje worden gezet. In Tsjechië is, naast ‘onze’ Moederdag, ook 8 maart een verwendag voor moeders.

In Katholieke landen wordt Moederdag gevierd op 15 augustus, op Maria-ten-hemelopneming.

Moederdag in Thailand

Ook al vieren ze in veel landen Moederdag op dezelfde dag als in Nederland, in Thailand is dat niet het geval. Moederdag in Thailand wordt gevierd op 12 augustus. Dit is tevens de verjaardag van de koningin, Sirikit. Het is daarom een nationale feestdag voor de Thai. Scholen, bedrijven en banken zijn op deze dag allemaal gesloten.

Moederdag in Thailand is bedoeld om je moeder te verwennen. Let wel, zonder alcohol. Maar wees niet verbaasd als er in sommige restaurants een oogje wordt dichtgeknepen omtrent het verbod op de verkoop van alcohol.

Al sinds 1976 is 12 augustus als Moederdag in Thailand aangewezen. Sindsdien is het een ware traditie. Daarbij dient de jasmijnbloem als symbool voor Moederdag. Omdat de boom het hele jaar door bloemen geeft staat het symbool voor de ‘eeuwige’ en pure liefde van een moeder voor haar kind. Echter, het geven van bloemen zoals wij dat hier in Nederland kennen, kennen ze niet in Thailand. Daarentegen staat het samen eten centraal, al dan niet in een restaurant.

Landen in Azië waar je wel terecht kunt op 14 mei (of beter gezegd, 2e zondag in mei) voor Moederdag zijn: Maleisië, Taiwan, Singapore, China en de Filipijnen.
 

 

Tags:
,
Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie