Onze maandelijkse kosten Chiang Mai: November - Mevrouw Nomad
1114
post-template-default,single,single-post,postid-1114,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Onze maandelijkse kosten Chiang Mai: November

Weer een nieuw artikel over onze gemaakte kosten Chiang Mai. De afgelopen maand is weer voorbij gevlogen. In onze originele planning zou dit onze laatste maand in Chiang Mai zijn. Maar we hebben besloten onze tijd in Chiang Mai te verlengen. Tot maart zullen wij in Chiang Mai ‘wonen’.  

Tot 28 november zijn wij in Thailand. In verband met ons visum dienen wij het land even te verlaten om vervolgens weer twee maanden te mogen blijven (die wij aansluitend weer kunnen verlengen met 30 dagen). Wij hebben ervoor gekozen om naar Singapore af te reizen. Hier zijn wij voor een midweek, even een échte vakantie. De maandelijkse kosten van november zijn berekend tot de 28e.

kosten-chiang-mai_supermarkt

Boodschappen

We hebben gemerkt dat we een stuk minder boodschappen hebben gehaald. Dat komt met name omdat we meer buiten de deur zijn gaan werken. En dan hoef je minder in huis te halen omdat je op veel verschillende plekken eet en drinkt. Dit is ook wel weer goed terug te zien in onze kosten voor eten & drinken. Een aantal overige artikelen zoals vitamines en deodorant zaten ook tussen de boodschappen van deze maand.

Gemiddeld hebben wij €1,95 per persoon per dag uitgegeven aan boodschappen.

Elektriciteit

De kosten voor het gebruik van elektriciteit lopen tot de 21e van iedere maand. Het is ons gelukt weer iets zuiniger te zijn met de elektriciteit. Een besparing van bijna €10 ten opzichte van oktober. Dit komt ook met name omdat we veel buiten de deur hebben gewerkt en dus overdag geen elektriciteit hebben gebruikt. Maar omdat wij tot 28 november in ons appartement verblijven betalen we alvast een gedeelte van de nieuwe maand, waardoor we weer min of meer op hetzelfde bedrag uitkomen als vorige maand.

Het complex rekent overheidstarief. Dit komt neer op 4 baht ~ 0,10 euro per unit.

Gemiddeld hebben wij €1,68 per dag uitgegeven aan elektriciteit.

Eten & drinken

De kosten voor eten & drinken zijn iets gestegen ten opzichte van vorige maand, bijna verdubbeld eigenlijk. Dit omdat we veel buiten de deur zijn gaan werken in een café. Hier neem je dan minimaal één drankje. Je kan tenslotte niet in een café zitten zonder iets te bestellen en wel gebruik maken van het wifi netwerk. Een koffie of thee kost hier dan al gauw 70 baht ~ 1,80 euro. Alhoewel we ook in een super kleine lokale coffee shop hebben gewerkt waar de koffie maar 40 baht ~ 1,00 euro kostte. Dat scheelt natuurlijk aanzienlijk. Dus hier moeten we er eigenlijk nog iets meer van zien te vinden.

Gemiddeld zijn wij €6,36 per persoon per dag kwijt aan eten & drinken.

kosten-chiang-mai_kokosnoot

Huur

De huur van deze maand viel iets lager uit omdat we niet 3 volle maanden in het appartement verblijven. Ons huurcontract bestond uit 2 maanden en 18 dagen.

Onze huur bedraagt €360 per maand.

Ontspanning

Zoals ik nu zie geven we elke maand minder uit aan ‘ontspanning’. Dat gaat de verkeerde kant op ;-). We hebben maar 2 massages gehad, een aantal spelletjes gespeeld in een spelletjeshal en ik ben naar een nagelsalon geweest.

Gemiddeld hebben wij €24 per persoon uitgegeven aan leuke uitjes deze maand.

Vervoer

Het enige waarvoor we afhankelijk waren van vervoer anders dan onze fietsen, was om naar het immigratiekantoor en naar het vliegveld te komen. Voor de rest gebruiken wij nog steeds erg veel onze fietsen, daar zijn we erg blij mee.

Gemiddeld hebben wij €0,37 per persoon per dag uitgegeven aan vervoer.

kosten-chiang-mai_scooter

Wifi

Het heeft even geduurd maar de rekening voor het internet heeft ons adres gevonden. Ons abonnement kost €19,50 per maand. Voor de eerste maand waren we iets minder kwijt omdat we tenslotte pas halverwege de maand in ons appartement zijn gekomen.

Wij hebben gemiddeld €15 per maand betaald aan het internet.

Waterverbruik

Deze maand hebben we net zoveel water verbruikt als vorige maand. Op de dag dat we alles afhandelen met onze verhuurder en agentschap spreken we af dat we voor de laatste nacht 100 baht ~ 2,60 euro betalen. Het is een beetje een gokje (en waarschijnlijk veel te ruim) maar omdat we de volgende dag al vroeg weggaan, in verband met onze vlucht, doen we het zo.

Gemiddeld hebben wij €0,23 per dag betaald aan waterverbruik.

Sporten

Deze maand zijn we begonnen met badmintonnen. Vaak zijn we met een groepje dus leuk om dan een wedstrijd te spelen en andere mensen te ontmoeten. Voor het badmintonnen betaal je huur voor de baan, rackets en schoenen.

Er is €20 besteed aan sporten deze maand.

kosten-chiang-mai_badminton

Overig

Deze kosten zijn aanzienlijk hoger dan de vorige maanden. Maar dat is natuurlijk allemaal te verklaren door een blik in mijn boekje. Kosten voor een visumverlenging, meditatieretraite, kleding voor de retraite, schoonmaakkosten in verband met het opleveren van het appartement, waxen en het wassen van het dekbed zijn een aantal van de kosten. Daarnaast hebben we ook besloten zelf badmintonrackets aan te schaffen omdat de huurkosten na een tijdje best gaan oplopen. En ook heeft Frans badmintonschoenen gekocht.

Gemiddeld hebben wij €6 per dag uitgegeven aan overige kosten.

Totale kosten

Een samenvatting van de gemaakte kosten in Chiang Mai voor de maand november. Heel fijn om te zien dat het ons makkelijk is gelukt om binnen het gestelde budget van €2.000 te blijven. Misschien is het dan toch iets voordeliger om in plaats van boodschappen te halen, om buiten de deur te eten. Als we in december ook weer veel buiten de deur zullen werken, gaan we het wel merken.

November
Dagen 28
UITGAVEN
Boodschappen ฿4.181 € 109
Elektriciteit ฿1.801 € 47
Eten & drinken ฿13.633 € 356
Huur ฿13.806 € 360
Ontspanning ฿1.840 € 48
Vervoer ฿400 € 10
Wifi ฿1.750 € 46
Waterverbruik ฿250 € 6,53
Sporten ฿790 € 20
Overig ฿6.485 € 169
TOTAAL ฿44.935 € 1.172
Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
1Reactie
  • Jantsje van der Veen-Ennema
    Geplaatst op 05:33h, 09 december Beantwoorden

    Leuk om te lezen. Altijd meegenomen als je ruim binnen je budget blijft.

Geef een reactie