Onze maandelijkse kosten Chiang Mai: December - Mevrouw Nomad
1334
post-template-default,single,single-post,postid-1334,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
Maandelijkse kosten Chiang Mai

Onze maandelijkse kosten Chiang Mai: December

Met deze samenvatting van onze kosten Chiang Mai sluiten we het jaar 2016 af. In verband met ons uitstapje naar Singapore en Phuket is het een iets kortere maand, als we enkel kijken naar onze gemaakte kosten dan. Omdat ik graag een helder beeld wil schetsen voor diegene die ook dit nomadenleven in Chiang Mai nastreven, laat ik ‘vakanties’ maar even buiten beschouwing.  

Op 6 december komen we weer aan in Chiang Mai. Na een nacht in een guesthouse te hebben overnacht vertrekken we naar ons nieuwe appartement. Door het betrekken van een nieuw appartement worden de kosten Chiang Mai voor de maand december wel ineens weer wat hoger. We moeten namelijk weer opnieuw borg betalen.   

December is de maand waarin we niet echt hebben gelet op onze kosten Chiang Mai. Althans, laat ik het zo zeggen, niet volgens een strak budget hebben geleefd. Of we nu voor €1,50 of €2,50 gingen eten, het was oké. Juist daardoor hebben we weer aardig wat nieuwe restaurants uitgeprobeerd en nieuwe plekken ontdekt.

kosten Chiang Mai december

Boodschappen

Over het algemeen hebben we niet veel boodschappen nodig aangezien we veel buiten de deur eten. Desondanks zijn onze kosten voor boodschappen afgelopen maand gestegen ten opzichte van november. Dit komt als een verrassing maar we hebben daarentegen ook wel aardig wat broodbestellingen geplaatst. De eigenaresse van de broodshop maakt namelijk heerlijke pindakaas en notenbrood. We zijn een beetje verslaafd.
Daarnaast hebben we alles (havermout en andere basis items) opnieuw moeten kopen aangezien we alles op hebben gemaakt of hebben achtergelaten in ons oude appartement.

Gemiddeld hebben wij €3,54 per persoon per dag uitgegeven aan boodschappen.

Elektriciteit

In dit appartement hebben we nog nauwelijks onze airconditioning gebruikt, gelukkig. Dit komt met name omdat het nu, in deze tijd van het jaar, ’s avonds erg afkoelt en we dus lekker met het raam open kunnen slapen. En ook zijn we overdag gewoon veel van huis.

Het complex rekent overheidstarief. Dit komt neer op 4 baht ~ 0,10 euro per unit.

Gemiddeld hebben wij €0,65 per dag uitgegeven aan elektriciteit.

Eten & drinken

Dat de kosten voor het eten en drinken zijn gestegen is niet verrassend. We hebben veel buiten de deur gegeten. En niet alleen dat, maar ook meer buiten de deur gedronken. En daar zijn de meeste kosten in gaan zitten. Als je de hele dag aan het werk bent gaat er aardig wat koffie en thee doorheen.

Bij ons appartement kopen we tegenwoordig water. Hier krijgen we 20 literflessen voor slechts 45 baht ~ 1,17 euro ongeveer. Voor het krat betalen we alleen wel een borg, maar deze krijgen we natuurlijk aan het einde weer terug.

Gemiddeld hebben wij €7,68 per persoon per dag uitgegeven aan eten & drinken.

kosten Chiang Mai december

Huur

De huur van deze maand zal de kosten Chiang Mai erg laten stijgen. Bij het betrekken van ons nieuwe appartement hebben we namelijk ook 2 maanden borg moeten betalen.

Onze huur bedraagt ฿13.000 per maand, dat komt neer op ongeveer €339. In vergelijking met ons vorige appartement is dat daarentegen een hele besparing.

Onze huurkosten zijn €1.018 voor deze maand.

Ontspanning

Ondanks dat de massages hier extreem goedkoop zijn, valt het aantal massages dat wij nemen reuze mee. Over het algemeen staat er 1x per week één op de planning.
Daarnaast hebben we al aardig wat films gezien in de bioscoop en heb ik twee afspraken bij een fysiotherapeut gehad.

Gemiddeld hebben wij €33 per persoon uitgegeven aan leuke uitjes deze maand.

Vervoer

De ritjes die wij deze maand in een songtaew (red truck) hebben gemaakt zijn op één hand te tellen. Deze waren nodig omdat we onze spullen van het ene naar het andere appartement hebben verhuisd en omdat het een keer regende en we toch graag naar het centrum wilden. Dan laat ik mij liever niet natregenen op de fiets.

Deze maand hebben wij €1,50 per persoon uitgegeven aan vervoer.

kosten Chiang Mai december

Wifi

Eén van de eerste dingen die we hebben geregeld was het afsluiten van internet. Zo hebben we weer onze eigen wifi in het appartement. Ons abonnement kost ongeveer €16,75 per maand. Omdat we bij het afsluiten ook betalen voor de installatie en een borg voor de router betalen zijn we echter iets meer kwijt.

Wij hebben gemiddeld €43 per maand betaald aan het internet.

Waterverbruik

Een leuke meevaller, we hebben een lage waterrekening.
Ons appartementencomplex rekent 25 baht ~ 0,65 euro per unit.

Gemiddeld hebben wij €0,18 per dag betaald aan waterverbruik.

Sporten

Zelf ben ik gestart bij Crossfit Chiang Mai. Hier betaal ik ฿2.700 ~ €70 per maand voor. Het is iets voordeliger als je 3 maanden in één keer afsluit maar ik heb helaas niet meer volledig 3 maanden dat ik hier kan sporten. Frans is daarentegen veel aan het badmintonnen. Hij heeft een nieuwe locatie, dichterbij huis, waar er twee keer in de week een groepje samen speelt.

Gemiddeld hebben wij €82 besteed aan sporten deze maand.

kosten Chiang Mai december

Overig

Het valt nog best mee wat we aan overige kosten hebben gemaakt. De vorige badmintonschoenen waren na één gebruik al gescheurd dus hebben we deze gelijk geruild voor betere. Alleen betere betekent ook gelijk duurdere schoenen.

Voor de rest niet veel bijzonders gekocht, alleen nieuwe fietslampjes, een paar kerstballen (voor het kerstgevoel) voor de fiets en wat andere kleine dingetjes.

Gemiddeld hebben wij €1,89 per dag uitgegeven aan overige kosten.

Totale kosten

Hieronder een samenvatting van onze gemaakte kosten Chiang Mai van de maand december. Zelfs met 2 maanden borg is het ons nog gelukt binnen de €2.000 per maand te blijven. Dat kunnen we dus gemakkelijk bijstellen. We hebben dit zelfs al een beetje laten varen en vinden nu €1.200 wel een heel reëel bedrag om binnen te blijven. Laten we kijken hoe ons dat vergaat in de maand januari.

December
Dagen 26
UITGAVEN
Boodschappen ฿7.060 € 184
Elektriciteit ฿650 € 17
Eten & drinken ฿15.302 € 400
Huur ฿39.000 € 1.018
Ontspanning ฿2.500 € 65
Vervoer ฿100 € 3
Wifi ฿1.641 € 43
Waterverbruik ฿175 € 4,50
Sporten ฿3.140 € 82
Overig ฿1.880 € 49
TOTAAL ฿71.448 € 1.865
Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie