Hoe vind je werk als digitale nomade? - Mevrouw Nomad
994
post-template-default,single,single-post,postid-994,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Hoe vind je werk als digitale nomade?

Als je eenmaal ‘on the road’ bent, ga je kosten maken. Denk hierbij aan je overnachting, boodschappen en uitjes bijvoorbeeld. Om al deze zaken te kunnen bekostigen zal er op één of andere manier geld in het laatje moeten komen.

In dit artikel wil ik een aantal websites met je delen waar je als digitale nomade werk kunt vinden. Mijn excuses voor de hoeveelheid, maar als ik eenmaal op dreef ben blijf ik doorgaan.
Al deze websites zijn ingericht voor digitale nomaden dus je hoeft niet bij de klant op locatie te komen om te werken.

Zo veel mogelijkheden

Om je een beeld te geven van de verschillende soorten werk welke geschikt zijn om te doen als digitale nomade, heb ik er hier een aantal kort beschreven. Bedenk wel dat dit nog maar een kleine greep is uit de tal van mogelijkheden die er zijn voor digitale nomaden.

 • Ben je goed in administratie, vind je het leuk om afspraken in te plannen en om iemand helemaal te ontzorgen? Dan is werken als een virtuele assistent (VA) wellicht iets voor je.
 • Ben je goed met computers, dan is er genoeg werk te vinden als digitale nomade. Programmeren is nummer één voor wat betreft werken als digitale nomade.
 • Ben je goed in zoekwoorden optimalisatie of kan je een website helemaal spik en span maken, dan moet je zeker gaan zoeken in de richting van webdesign.
 • Heb je een talenknobbel? Denk dan eens in de richting van tolk of werken bij een vertaalbureau.
 • Als verkopen helemaal je ding is, kan je in de sales gaan werken.
 • Is het promoten van een bedrijf je ding. Wellicht is de marketing sector iets voor jou.
 • Ben je helemaal gek van fotograferen en maak je honderden foto’s om dat ene speciale moment vast te kunnen leggen, dan is werken in de fotografie sector helemaal jouw ding.
 • Leer je mensen graag iets nieuws bij en ben je in staat dit goed over te brengen? Dan kan je als leraar of online teacher aan de slag.

 

Tip alvorens je start

Als je begint met reageren op vacatures, is het raadzaam niet gelijk de hoofdprijs te vragen voor jouw diensten. Dit, omdat er ook veel Indiërs en Filipinos zullen reageren. Over het algemeen bieden zij zichzelf voor een zeer lage prijs aan. Dit zegt natuurlijk nog niets over de kwaliteit of de betrokkenheid maar werkgevers zijn geneigd eerst te kijken naar wat ze voor welke prijs krijgen. Als het verschil te groot is zullen ze vaak eerst voor de goedkoopste gaan. Althans dit is mijn ervaring, maar test dit gerust uit.

Website platform

De meeste websites zijn als een platform waarop alles geregeld wordt. Je vindt er vacatures waar je op kan reageren, het sollicitatiegesprek vindt via een chat of skype functionaliteit plaats en het contract kun je tevens digitaal vinden. Wanneer je start met werken heeft het platform een functionaliteit waarmee je incheckt. Ben je klaar met werken check je jezelf uit op het platform. De facturatie en uitbetaling verlopen ook via de website.

De lijst

 

Succes met het vinden van werk als digitale nomade!

Mocht je nog websites missen, geef dit dan zeker aan, plaats simpelweg een reactie hieronder.

Meneer Nomad
meneer@mevrouwnomad.nl
3 Reactie's
 • sanne van rossum
  Geplaatst op 11:31h, 09 maart Beantwoorden

  hoi!

  Wat een leuke en interessante site.
  ik zoek en lees met op dit moment suf over een digitale nomade bestaan. Want met vriend en ik willen volgend jaar rond deze tijd voor onbepaalde tijd de wereld over met onze 4×4 wagen.

  nu ben ik opzoek naar alle mogelijkheden voor het digitale nomade bestaan. De mogelijkheden zijn eindeloos dat hebben we nu ontdekt.
  maar wat ik niet zo goed kan vinden is, hoe het word geregeld met uitbetalen.
  is het zo dat je ergens solliciteerd en dus gewoon onder loondienst bij een bedrijf werkt?
  Of moet je je zelf inschrijven als freelancer bij de KvK en zelf je facturen sturen?
  Misschien is beiden een optie. Maar naar welke gaat nu de voorkeur?

  Wat zijn nou de eerste stappen voor een digitale nomade bestaan?

  ik verheug me op je antwoord,
  mvg Sanne

 • Melanie
  Geplaatst op 13:34h, 16 december Beantwoorden

  Bedankt voor het artikel en de uitgebreide lijst! Ik ben al zolang aan het zoeken..misschien vind ik wat! Fijne dag

Geef een reactie