Grote avonturen beginnen klein - Mevrouw Nomad
1557
post-template-default,single,single-post,postid-1557,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
zwanger

Grote avonturen beginnen klein

Het is een tijdje stil geweest met persoonlijke verhalen. Maar nu met deze speciale boodschap wil ik graag het moment aangrijpen om weer in de persoonlijke pen te kruipen. Je voelt ‘m misschien al aankomen en wellicht heb je ook al een beetje gespiekt maar….

Ik ben zwanger!

Zo, het hoge woord is eruit. Moet zeggen dat het toch nog een beetje een vreemd woord blijft, ‘zwanger’. Krijg er nog een beetje kriebels van maar dat zal met de tijd vast en zeker wel verdwijnen. En met ‘ik zwanger’ moet ik eigenlijk zeggen, wij zijn zwanger! Zo hoort dat toch?? Of is dat weer veel te cliché? Hoe dan ook, ik moet volgens mij nog aardig wat leren ;-). Hoe dan ook, wij zijn erg blij!

Al ongeveer 2,5 jaar staat dit onderwerp op onze lijst maar nooit voelde het ‘goed’ ofzo. Misschien een beetje een rare uitdrukking maar als we dan eenmaal besluiten voor een kindje te gaan (nee deze uitdrukking is lekker, sorry) dan moeten we daar beide wel voor de volle 100% achter staan. Tot onze tijd hier in Thailand daar verandering in bracht. Ja, het was goed, laten we samen aan deze nieuwe fase in ons leven beginnen en kijken wat het ons brengt.

zwanger

De ontdekking

Tsjah, hoe ontdek je dat je zwanger bent? Met een zwangerschapstest, niet heel verrassend op zich. Ik maak er alleen wel weer iets heel spannends van…

Het is 18 januari en ik besluit dat er toch maar eens een test moet komen. ’s Middags koop ik deze maar overal lees ik dat je de test het beste ’s ochtends kunt doen. Ik besluit ongeduldig te wachten. De volgende ochtend moet ik, nog voor Frans wakker is, al naar de wc. Dus bedenk ik dat het later ook nog wel kan. Vervolgens is mijn ontbijt op en hoef ik nog niet naar de wc!! Dan maar een grote kop thee erbij. Later op de ochtend moet ik dan eindelijk plassen. Ik wandel door het huis en als de tijd is verstreken kijk ik vanaf een afstandje naar de test. Nee, zie je, overduidelijk 1 streepje. Ik was namelijk nogal sceptisch gezien het feit dat ik mij volkomen ‘normaal’ voel (absoluut niet zwanger in ieder geval) en het dan vrij snel zou zijn na ons besluit.

Frans loopt naar de test toe en zegt, en wat is dit voor streepje dan? Huh, wat?? Een heel vaag, maar vooral onduidelijk 2e streepje, is aanwezig op de strip. Oh nee, denk ik, nu weten we nog niets. Ik lees nog een keer aandachtig de bijsluiter en vervolgens speur ik het internet af.
Het stappenplan werk ik af.
1. Is de test niet over de datum? Nee, check.
2. Is de controlestreep zichtbaar op de test? Ja, check.
3. Heb je de stappen gevolgd zoals in de bijsluiter? Ja, check.
….. dan ben je zwanger -> wel HCG (zwangerschapshormoon) = zwanger = een (vaag/licht) streepje.

Het schijnt dat hoe langer je wacht hoe duidelijker het streepje zal zijn. Dus besluiten we het hele proces te herhalen, een paar dagen later. Wat zijn deze dagen ongelooflijk vervelend zeg, want nog steeds voel ik een zekere onzekerheid.

Het is 21 januari en ik zit op het bed. Frans loopt naar de badkamer om de gebruikte test af te lezen. Wil je het zien? Ja tuurlijk! Hij brengt hem naar mij toe en het is overduidelijk, 2 dikgedrukte streepjes! De woorden vallen uit mijn mond. Oh mijn god, hoe kan dat? (natuurlijk weet ik dat wel) Nee, dat kan niet. Huh? Maar ik voel mij totaal niet zwanger? Inmiddels zouden we in week 5 moeten zijn.

zwanger

13 weken

Op dit moment zijn we de magische grens voorbij en zijn we alweer 13 weken zwanger. Alles gaat goed met mij, eigenlijk heb ik niets te klagen. Enkel twee dagen een beetje ziekjes op bed gelegen maar die liggen ook alweer ver achter ons.

Vanaf nu staat de datum 28 september 2017 in ons geheugen gegrift, maar of het eerder of later wordt zullen we moeten afwachten. Wat een ongelooflijk onwerkelijke situatie is dit. Zoiets ongrijpbaars en daarom zo onwerkelijk. Alhoewel dit elke keer een beetje minder wordt als je het kleintje op het scherm mag zien. Jammer genoeg is dit niet heel vaak, dus we kijken nu alweer erg uit naar de 20-weken echo.

En nu?

De zwangerschap, en natuurlijk de periode erna, zal hoe dan ook mijn leven 180 graden laten draaien. Welke invloed dit zal gaan hebben op mijn persoonlijke verhalen, dat weet ik nog niet. Wel weet ik dat er allerlei gedachtes door mijn hoofd vliegen die ik graag op papier zet. Dus dat jullie hier iets van mee zullen krijgen, dat staat wel vast.

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
5 Reactie's
 • Alicia
  Geplaatst op 18:48h, 23 maart Beantwoorden

  Wat een mooi nieuws!! Van harte gefeliciteerd samen! Op naar een goede zwangerschap en na de zomer fijn van elkaar genieten! X

 • Chantal Baar
  Geplaatst op 18:59h, 23 maart Beantwoorden

  Xxxxxx!!!!!!!

 • Jenny de Wilde
  Geplaatst op 20:46h, 23 maart Beantwoorden

  Gefeliciteerd allebei. Leuk!

 • Marieke Tanger
  Geplaatst op 21:14h, 23 maart Beantwoorden

  Fantastisch nieuws voor jullie! Gefeliciteerd en geniet! Liefs xxxx

 • Nicole
  Geplaatst op 20:06h, 25 maart Beantwoorden

  Super leuk!! Gefeliciteerd beiden en lekker genieten ?

Geef een reactie