Grensovergangen Myanmar - Mevrouw Nomad
Wil je over land naar of vanuit Myanmar reizen? Dat kan via de verschillende grensovergangen in Myanmar. Bekijk hier alle grensovergangen.
1725
post-template-default,single,single-post,postid-1725,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
grensovergangen Myanmar

Grensovergangen Myanmar

Het is mogelijk om via verschillende grensovergangen in Myanmar verder te reizen naar haar buurlanden. En dan natuurlijk ook andersom. De grensovergangen in Myanmar leiden naar Thailand, China en India. Het oosten grenst aan Thailand, het noorden aan China en India aan het westen van Myanmar.

Spontaan over land reizen van of naar Myanmar is op dit moment alleen mogelijk tussen Thailand en Myanmar. Wil je de oversteek maken vanuit India of vanuit China, dan heb je voor beide een vergunning nodig. Naast deze landen grenst Myanmar ook nog aan Laos en Bangladesh. Helaas is een tocht over land naar Bangladesh en Laos niet toegestaan voor buitenlanders.

Grensovergangen tussen Myanmar en Thailand

Het eenvoudige e-visum systeem van Myanmar is geldig voor reizen door de Thai-Myanmar grenspunten van Mae Sai/Tachileik, Mae Sot/Myawaddy en Ranong/Kawthaung. Voor andere grenspunten moet je een normale papieren visum vooraf aanvragen.

Lees hier meer over de verschillende grensovergangen van Thailand naar Myanmar en vice versa.

Grensovergang tussen Myanmar en India

Wil je de oversteek maken vanuit India? Dan kan dat bij Moreh in de Manipur staat. Let wel dat je hiervoor een vergunning regelt. Zonder deze kun je de oversteek niet maken.

Lees hier binnenkort meer over de grensovergang van India naar Myanmar en vice versa.

Grensovergang tussen Myanmar en China

Vanuit China kun je bij Ruili in de Yunnan provincie de oversteek maken naar Myanmar. Hiervoor heb je echter wel een vergunning nodig.

Lees hier binnenkort meer over de grensovergang van China naar Myanmar en vice versa.

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie