Eerste week Chiang Mai - Mevrouw Nomad
516
post-template-default,single,single-post,postid-516,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Eerste week Chiang Mai

De eerste week op onze vaste plek in Chiang Mai zit er inmiddels op. Voornamelijk bestond deze uit niet noemenswaardige activiteiten zoals boodschappen doen, eten en tikken op de computer. Maar het voornaamste, in deze week hebben we gelukkig weer een goed werkende airconditioning gekregen. Zondag kon er helaas niets worden gedaan maar maandagochtend stonden er een aantal mannen voor de deur die eens zouden kijken wat er aan de hand was. Dat heeft zo’n beetje de hele dag geduurd. Er was een verstopping, waarschijnlijk tijdens de bouw ontstaan. Het complex is nog niet zo oud dus zijn wij diegene die dit weer als eerste zijn tegengekomen, alstublieft. Ach, het heeft er alleen voor gezorgd dat de tv uit de slaapkamer een douche heeft gekregen maar voor de rest is het opgelost en hebben de schoonmakers alles weer netjes achtergelaten. Ons hoor je niet klagen. En waarschijnlijk hebben ze de tv buiten laten drogen want de volgende dag krijgen we deze weer terug, werkend en al.

Het testen van een aantal sportscholen was voor mij heel belangrijk deze week. Om een goede keuze te kunnen maken heb ik een aantal proeflessen meegedaan. Zo heb ik twee lessen meegedaan bij een sportschool achter ons complex. De lessen lijken op de Steps en Pump zoals ik dat ken alleen draagt de sportschool geen Les Mills dus dat betekent; de instructeur gebruikt wel de muziek van Les Mills maar doet voor de rest lekker wat hij wil en ik volg. Anders, maar ok. Voor de Crossfit locatie die ik bezoek moet ik iets meer moeite doen, en dan niet alleen fysiek gezien. Ik laat mij door een tuktuk chauffeur afzetten want de locatie bevindt zich aan een drukke snelweg, op ongeveer 15 minuten loopafstand van ons appartement. Na een energieke zweetsessie loop ik vol goede moed naar de weg. Daar aangekomen vraag ik mij af of het wel zo’n goed idee is om hierlangs te lopen. En dus loop ik weer terug. Gelukkig is er nog een deelnemer die zo vriendelijk is mij wel af te willen zetten bij huis. Eenmaal op de scooter (zonder helm) vraag ik mij weer iets af, is dit nou veiliger dan langs de weg lopen?? Hoe dan ook, ik kom veilig aan. Wel vraag ik mij sterk af, ga ik elke keer 15 minuten heen- en teruglopen voor een uur sporten of herhaal ik dezelfde procedure waardoor het mij elke keer €2,50 kost en afhankelijk ben van iemand anders.
De laatste sportschool die ik test zit tegenover ons appartementencomplex, in het overdekte winkelcentrum. Dit is een spiksplinternieuwe sportschool waar ik mij niet zou hoeven te vervelen, genoeg apparatuur en groepslessen. Op één van de eerste dagen ben ik er al eens geweest om te vragen naar de prijzen. frans-in-de-trxDie dag kreeg ik een sam-in-de-trxgratis toegangspasje om een keer één dag uit te proberen. Samen met meneer Nomad loop ik nu dan ook naar de sportschool om gebruik te maken van de pas. Een rip60 les staat op het programma, een 1 uur durende groepsles met een TRX. Naast dat het hard werken was, was het ook ontzettend grappig. De instructeur die probeert, via een deelnemer, met ons te praten, een Thaise deelneemster waarvoor het simpelweg veel te zwaar was waardoor ze alle aandacht opeiste en twee Nederlanders en een Thai die gewoon lekker willen sporten.

Een berg zweetdruppels verder ga ik door met een lesje BodyPump. Komisch genoeg met dezelfde Thaise jongedame die zojuist de TRX les al amper vol hield. Om aan te geven hoe zwaar ze het had; tijdens de 5 minuten durende squat track heeft ze constant pauze staan nemen en de daarbij 2 kilo! uit haar nek gehaald. Hetzelfde was mij ook al eens opgevallen bij de Steps les. Op de één of andere manier zijn ze hier niet zoveel gewend, is het al gauw te zwaar, en kan een les niet zonder gepuf voorbij gaan, een heel grappig verschijnsel om te zien voor mij, de ‘Farang’ (buitenlander). Omdat ik hier geen genoeg van kan krijgen ga ik mij zeker bij één van deze aansluiten. Nee hoor, niet daarom 😉 maar wel omdat het fijn is de keuze te hebben uit een aantal lessen en ook de mogelijkheid te hebben om zelf lekker los te gaan in de fitness.

Naast actie is er ook tijd voor ontspanning. En wel in de bioscoop. Vanaf nu wordt de woensdag onze filmdag aangezien je dan voor slechts €2,50 naar de film kunt, beter toch? Enige nadeel, de sokken, een vest en de lange broek moeten aan vanwege de airconditioning. Ach als dat het enige is.. Daarnaast zijn sommige van de reclameblokken echt hilarisch en vergeet niet het volkslied waarvoor we, net voor de film begint, van onze stoel moeten opstaan.

In het weekend is het tijd voor een andere omgeving. Althans we blijven in Chiang Mai maar verplaatsen ons naar de andere kant van de stad. Op zondag is er een oneindig lange markt waar echt van alles en nog wat te koop is. Voor de meeste mannen wellicht niet één van de meest favoriete bezigheden maar ik weet die van mij stil te houden met al het lekkere eten dat je er ook kunt vinden en het doelgerichte shoppen. We zijn op zoek naar een speciaal beeldje dat een vriendin graag wil hebben. Begrijp me niet verkeerd, ik kan alle eetkraampjes ook wel waarderen. Ik ben dan ook de eerste die zoete aardappelballetjes uit gaat proberen, hmm heerlijk. De markt neemt een verrassende wending als ineens iedereen stil staat. Het volkslied schettert uit de speakers en iedereen wordt geacht hier een moment bij stil te staan. Naar het schijnt hoor je elke dag om klokslag 8:00 en 18:00 uur het volkslied op radio en tv en zo dus ook op de markt. Heel apart om mee te maken, zoiets zijn wij Nederlanders natuurlijk helemaal niet gewend.
Maar het goede nieuws, aan het einde van de rit vinden we het beeldje waar we naar op zoek waren en dat maakt dat we (lees: ik nog niet helemaal) klaar zijn met de ‘walking street’ en…. ons weekend.beeldje-elina

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie