Een AOV afsluiten bij De Amersfoortse - Mevrouw Nomad
863
post-template-default,single,single-post,postid-863,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Een AOV afsluiten bij De Amersfoortse

Als zelfstandige vind ik het belangrijk een arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben. Mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor ik (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raak, zou ik niet overgeleverd worden aan de Nederlandse overheid voor wat betreft steun.

In dit artikel vertel ik je alles over hoe je een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij De Amersfoortse kan afsluiten, en wat De Amersfoortse voor jou kan betekenen.

Als je terug wilt lezen wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering is en welke opties je hebt bij het afsluiten dan kun je dat hier terugvinden.

de-amersfoortse_logo

De Amersfoortse

Op de website van de Amersfoortse kun je lezen dat zij marktleider zijn op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Bij De Amersfoortse zijn er drie verschillende varianten, namelijk de AOV 2.5, de Flexibele AOV en de volledige AOV. Elk van de varianten heeft zijn eigen karakteristieken. Zo is de AOV 2.5 de voordeligste en de volledige AOV de duurste. Dit heeft dan wel weer als gevolg dat de AOV 2.5 de minst lange dekking geeft en de volledige AOV het meest. In de rest van dit artikel zal ik verder ingaan op de volledige AOV variant.

Digitale Nomade

Als digitale nomade zit je goed met een AOV van De Amersfoortse. Waar je bij menig andere verzekeraar maar twee of maximaal drie maanden aaneengesloten op ‘vakantie’ mag is dit bij De Amersfoortse maximaal zes maanden. Wil je langer dan zes maanden op reis dan heb je een zogenaamde meldingsplicht. Je dient dan dertig dagen van tevoren aan de verzekeraar door te geven dat je langer weg wilt gaan. Wat wel goed is om te weten, is dat, mocht je aanspraak willen maken op je arbeidsongeschiktheidsverzekering, dan zegt de polis van De Amersfoortse dat wanneer je weer in staat bent om te reizen, je dan naar Nederland zult vliegen in verband met revalidatie. In dat geval wordt uiteraard jouw vliegticket geboekt en vergoed, maar niet die van je eventuele partner.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je niet zelf afsluiten bij De Amersfoortse. Hiervoor moet je gebruik maken van de dienstverlening van een tussenpersoon.

De rol van de tussenpersoon

De rol van een tussenpersoon is, voor mij persoonlijk, een meerwaarde. Een tussenpersoon heeft veel kennis en ervaring op het gebied van verzekeringen en kan daardoor veel meer voor je betekenen dan wanneer je het allemaal zelf zou willen uitzoeken. De kosten die een tussenpersoon vraagt voor zijn dienstverlening vind ik, in verhouding, verwaarloosbaar als ik zie hoeveel tijd het mij zou kosten om tot hetzelfde resultaat te komen. Het is het geld mij meer dan waard.

Voorwaarden De Amersfoortse

Klik hier om naar de algemene voorwaarden te gaan van de arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Mijn tussenpersoon heeft mij de algemene voorwaarden voorgelegd. Hij vond verder geen rare dingen en vroeg mij dit nog even te controleren. Na het doorlezen ben ik gelukkig ook niets vreemds tegengekomen wat extra aandacht nodig had.

Offerte

Voor het ontvangen van een offerte dien je contact op te nemen met je tussenpersoon. Samen met hem neem je je wensen door. Vervolgens zal de tussenpersoon een offerte opvragen bij De Amersfoortse.

Zie hier de offerte van De Amersfoortse die ik heb ontvangen.

polis-de-amersfoortse

De offerte is eenvoudig te lezen en overzichtelijk weergegeven. Zoals je direct al kan zien bedraagt de looptijd van de polis drie jaar. Binnen AOV verzekeringen is dit de standaard.

Voor het onderhouden van je AOV verzekering betaal je de tussenpersoon een vast bedrag per jaar.

Keuringen

Wat gebeurt er als je de offerte van De Amersfoortse hebt geaccepteerd? Zij gaan vervolgens op hun beurt na of je zal worden geaccepteerd als verzekeringnemer. In tegenstelling tot onze zorgverzekering hebben verzekeraars bij dit type verzekeringen geen acceptatieplicht. Verzekeraars maken daarom gebruik van keuringen om zichzelf te beschermen en het risico te beperken. De Amersfoortse kent twee type keuringen, de medische keuring en een teleacceptatie.

Medische keuring

Voor de medische keuring zal er een arts bij je thuis komen die je een vragenlijst laat invullen en vervolgens een aantal andere testen zal afnemen. De vragenlijst bevat onder andere vragen over je rook- en drinkgedrag, je medische verleden en of er bepaalde ziektes voorkomen in je familie. Deze vragenlijst overhandig je daarna aan de arts.

Andere testen die de arts zal afnemen zijn een oor- en ogentest. Ook zal je worden gemeten en gewogen. Na afloop nemen jullie samen de vragenlijst door en maakt de arts een gespreksverslag op. Dit verslag wordt dan opgestuurd naar De Amersfoortse ter beoordeling.

Teleacceptatie gesprek

Naast de medische keuring staat er een teleacceptatie gesprek gepland. Voor dit gesprek wordt je opgebeld. Een aantal dagen voor het gesprek krijg je een uitgebreide vragenlijst opgestuurd die je goed moet doornemen. Vervolgens zal je worden opgebeld en samen neem je dan de vragenlijst door. Doordat je de vragen van tevoren hebt gekregen kan je je hiervoor goed voorbereiden. Van het gesprek wordt een verslag gemaakt die jij vervolgens nog moet accorderen. Nadat dit is gebeurd zal het worden doorgestuurd naar De Amersfoortse.

Beoordeling dossier

Een medewerker van De Amersfoortse zal het rapport van de medische keuring en het teleacceptatie gesprekverslag beoordelen. Aan de hand van deze gegevens zal je wel of niet worden geaccepteerd. Bij acceptatie wordt je in een bepaalde risicoklasse ingedeeld. De risicoklasse is weer afhankelijk van welk type beroep je uitoefent. Desgewenst kan de verzekeraar ook extra voorwaarden (clausules) opnemen in de uiteindelijke polis.

Conclusie

De Amersfoortse is een verzekeraar die goed aansluit bij de wensen van een digitale nomade. Zo is het mogelijk om langer dan zes maanden in het buitenland te verblijven wanneer je dit wenst. Om een AOV af te sluiten heb je wel een tussenpersoon nodig. Een tussenpersoon kan je helpen je wensen goed in beeld te brengen zodat de polis precies is afgestemd op jouw behoeften. Een nadeel is dat je deze polis voor een periode van drie jaar af moet sluiten. Andere AOV verzekeringen hebben een duur van één jaar. Al met al kan ik de arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Amersfoortse van harte aanbevelen.

Meneer Nomad
meneer@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie