De tijd vliegt voorbij - Mevrouw Nomad
617
post-template-default,single,single-post,postid-617,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

De tijd vliegt voorbij

Een kleine realitycheck leert me dat september alweer ruimschoots achter de rug is en we zelfs alweer ruim over de helft van oktober zitten, waar blijft die tijd? Laten we het maar zo bekijken:

Time flies when you're having fun!

Dagindeling

Over het algemeen gezien leven we hier in Thailand een heel saai leven 😉 een leven die velen zullen herkennen. Ontbijten, werken, sporten, eten, slapen en dan begint dit ritueel de volgende dag weer opnieuw. Geen reden tot paniek want dit is nou eenmaal wat we wilden, ja je hoort het goed, wat we willen! Een nomade is dan wel in het buitenland maar echt vakantie vieren zit er voor ons nog even niet in. Wij proberen een flexibele manier van werken en geld verdienen te kunnen realiseren zodat we uiteindelijk wat makkelijker kunnen genieten van de omgeving waarin we verblijven. Op dit moment willen we zoveel mogelijk halen uit de tijd hier en dan is het heerlijk om in een omgeving te zitten waarin je niet afgeleid wordt door sociale en zakelijke verplichtingen.

Maar dat je van alleen maar werken, eten en slapen ook niet gelukkig wordt is de afgelopen tijd wel gebleken. In het weekend, wat is weekend eigenlijk als je geen 9-5 baan hebt?, werd ik toch een beetje onrustig. Het is duidelijk dat ik even de hort op moet. Dus dat is onze nieuwe instelling, één dag in de week even de laptop aan de kant schuiven en op ontdekking uit. En met onze aangeschafte fietsen gaat dat perfect. Zo zijn we al even naar de markt in Chinatown geweest en hebben de dag heerlijk, letterlijk en figuurlijk, afgesloten met een pizza! Daarnaast proberen we onze filmavond niet te vergeten, woensdag filmdag, en ook staat masseren hoog op ons lijstje (we zijn er nu toch).

Om aan ons netwerk te werken zijn we ook al een aantal keren naar een bijeenkomst geweest. Deze bijeenkomsten kunnen overal over gaan, van beleggen tot gewoon een samenkomst van vrouwelijke digitale nomaden. Ook goed om niet de hele tijd ‘thuis’ tegen hetzelfde hoofd aan te hoeven kijken haha.

En owja, vergeet niet om ook even te kijken naar de ‘Fransformatie’, klik hier. We hebben een bezoekje aan de kapper gebracht en één van ons kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Sporten

Inmiddels heb ik een keuze gemaakt om te gaan sporten bij de meest ‘luxe’ en uitgebreide sportschool (lees: duurste). Daarnaast zit deze echt tegenover het appartementencomplex en dat is toch ook wel echt heerlijk, de drempel wordt ineens een stuk lager, en dat zegt een fanatieke sporter jaja.

In eerste instantie heb ik een lidmaatschap van twee maanden genomen. Dit om eerst eens te kijken of het bevalt. En goh wat heeft die korting bedingen mij toch een moeite gekost… Verrassend genoeg ben ik wel vrienden met hem geworden (blijkbaar?!) dus zo erg ben ik dan ook weer niet geweest. Er is zelfs gefluisterd dat ik wel een paar lessen mag verzorgen, ssst.

Yoga is een les die veel wordt gegeven. Ik heb mij voorgenomen geregeld hieraan mee te doen om wellicht nog iets flexibeler te worden. En natuurlijk hoop ik dat ik op een gegeven moment mezelf net zo kan dubbelvouwen als de meeste Thaise vrouwen hier. Geloof me, soms lig ik echt dubbel, en dan niet met mijn lichaam maar van het lachen, als ik zie wat sommige kunnen doen met hun lichaam. Is dat normaal denk ik dan soms, moet ik dat echt ooit een keer kunnen, dat wordt volgens mij dan een hele lange weg. En ik hoor de lerares, met een hele vriendelijke lach, dan tegen mij zeggen ‘keep trying, someday’. Volgens mij bedoelt ze dat als ik maar blijf oefenen, ik het ooit ook ga kunnen. Nou, ik weet het zo net nog niet. Is er serieus iemand van jullie voor wie de king pigeon pose, of ook wel eka pada rajakapotasana genoemd, heel natuurlijk gaat?
Misschien behoor ik wel tot de stijve Nederlanders. Hoe dan ook, ik blijf proberen en someday.

Eten

Het is absoluut geen straf om dagelijks Thais te ‘moeten’ eten. En eigenlijk heb ik ook nog geen moment gehad dat ik graag westers wilde eten. Maar misschien komt dat ook wel omdat ik overdag gewoon lekker mijn havermout en brood eet. Soms heb ik wel eens zo’n dag dat ik denk, nu ga ik even lekker zelf een rijstgerecht of noodle soep klaarmaken, maar over het algemeen is dat 1. Veel te duur en 2. Veel te veel werk. Zo heb ik eens, per ongeluk, diepvriesgroente gekocht voor €7,75! en wil je echt de keuze hebben uit groente kun je beter naar een markt gaan.

Brood is niet iets wat de Thai eten maar gelukkig is er ingespeeld op de westerse markt en kun je tegenwoordig genoeg goed en gezond brood vinden. Ze brengen het zelfs bij je thuis, wat wil je nog meer. Dat is dan ook wat ik doe. Ik kijk even op de Facebook site naar de meest recente bestellijst en plaats dan een bestelling via de email. Alles wat je hier kan bestellen is op natuurlijke en veganistische basis. Dat er al zo is ingespeeld op de vegetarische en veganistische markt had ik niet verwacht. Daarover zal ik binnenkort zeker meer gaan schrijven want naast mij zullen er ongetwijfeld meer mensen zijn die vegetarisch of veganistisch willen eten in Thailand. Vergeet dan zeker niet het vegetarische festival. Begin oktober is dit geweest, 9 en soms zelfs 10 dagen lang kun je overal heel gemakkelijk aan vegetarisch eten komen. Door middel van gele vlaggetjes worden de vegetarische stalletjes gemarkeerd en vaak hebben ook niet vegetarische eetgelegenheden een speciaal vegetarisch menu gecreëerd. Van mij mogen ze altijd die gele vlaggetjes wel laten hangen, heel handig om te weten waar je moet zijn.

Verslaving

Een aantal zullen nu bij deze kop denken; hoort dit niet onder het kopje ‘eten’? Nee, dat hoort die niet. Want wij zijn sinds kort verslaafd geraakt aan Netflix (en dit is geen sponsoring hoor). Via een vriend in Nederland, dank je wel, delen wij een account waardoor we uitgebreid aanbod hebben uit films en series.

Zoals ik al eerder zei is Netflix niet het enige wat ons bezighoudt. Hoe erg het ook klinkt, Nederlandse tv kijken we ook nog steeds. En dan met name Expeditie Robinson. Ik kijk er nu alweer naar uit als Wie is de mol en Boer zoekt vrouw straks weer gaan beginnen (mag ik dat zeggen??).

Als dat onze enige verslavingen zijn valt dat nog best mee toch?

expeditie-robinson

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie