De hort op - Mevrouw Nomad
541
post-template-default,single,single-post,postid-541,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

De hort op

Nog maar 2 weken in Thailand en nu alweer de hort op. En niet zomaar.. vriendenbezoek!
Altijd handig een stewardess als vriendin om nog eens ergens te komen, maar nog leuker als ze je komt opzoeken. Zij is onderweg, ik pak nog even de laatste spullen in. Wat moet je mee voor 2 dagen zou je zeggen. Nou, misschien niet het meest comfortabele, maar ik heb besloten met koffer te reizen. Dit zodat ik gelijk wat spulletjes mee kan nemen die zij vervolgens weer kan meenemen naar Nederland. Slim toch? Zeker na die 27 kilo van de heenreis leek mij dat wel verstandig. Na een grondige blik op al onze spullen blijkt dat we toch eigenlijk niet alles nodig hebben. Dus hop in die koffer en weg ermee!

Dinsdagochtend vroeg op om naar het vliegveld te gaan. En wat denk je… 17 kilo om in te checken!! Ongelooflijk, maar daar zijn we vanaf. Bij aankomst in Bangkok wil ik zo lokaal mogelijk (lees: zo goedkoop mogelijk) reizen en dus besluit ik de bus naar de stad te pakken. Dat ging makkelijk en ben nog geen €0,80 kwijt. Om vervolgens een taxi te vinden, die mij het laatste stukje naar het hotel wil brengen, is iets lastiger maar uiteindelijk lukt ook dit. Vol goede moed wacht ik in de lobby tot ik een paar blauwe uniformen zie. Maar ik zie ze niet, hmmm. Dus ga ik wat struinen en kom erachter dat er gewoon nog een ingang is speciaal voor groepen. En daar staat ze, mijn stewardess. Kort geleden namen we afscheid op Schiphol en nu kunnen we elkaar alweer in de armen sluiten, wat bijzonder.

Deze twee dagen vergeten we even de tijd, genieten met volle teugen, lopen veel te veel, drinken veel te weinig water, trainen onze lachspieren en benutten elke minuut die we hebben. Ontspannen, heel belangrijk, doen we door een massage of twee. En of het zo moet zijn plannen we onze activiteiten net op de juiste momenten. Bij regen worden onze voeten onder handen genomen of zijn we in een Mall en met mooi weer zitten we op de taxiboot of slenteren we door Chinatown. Als afsluiting zitten we bij de bekendmaking van de vader van Bridget Jones’s baby (toevallig regent het ook ;-)) en besluiten we uiteindelijk dat we ook deze nacht nog echt wat slaap nodig hebben. Bij het aanbreken van de ochtend is het alweer ‘time to say goodbye’. Een kist vol passagiers moet weer terug naar Nederland gebracht worden en ik kan nog even een snelle duik in het zwembad maken voor ook mijn terugreis zich weer aandient. Zoals ik ook ben gekomen ga ik weer terug, nu alleen met iets meer zenuwen omdat ik minstens 15 minuten in de taxi zit te wachten voor een rood stoplicht. Dat terwijl ik er bijna ben. En als die taxichauffeur mij nou direct bij de juiste kant van het verkeersplein had afgezet dan had ik niet de brug (lees: een zware koffer de trap op- en aftillen) over hoeven lopen met die koffer. Gelukkig, ik loop net op tijd de bus in zodat ik niet mijn hoop op de laatste busmogelijkheid (om nog op tijd te kunnen komen) hoef te vestigen en ik nu ruim op tijd aankom op het vliegveld. Wat een opluchting als ik eenmaal in die bus zit zeg.

Bij terugkomst geniet ik ontzettend van het uitpakken van mijn koffer. Niet om de vuile was op te bergen maar juist om de boodschappen uit te pakken. Boodschappen? Ja, boodschappen die een hele reis vanuit Nederland hebben gemaakt. Denk aan heerlijke pindakaas, vruchtenhagelslag en pure vlokken. Wat zullen wij de aankomende weken genieten tijdens de lunch.

 

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
2 Reactie's
  • Do
    Geplaatst op 15:52h, 14 oktober Beantwoorden

    Wat hebben we het ontzettend leuk gehad ? Echt genoten… wel met ?panda ogen in het vliegtuig terug maar dat was het allemaal waard?? voor herhaling vatbaar zeg ik? Liefs ?uit NL??

  • Saskia
    Geplaatst op 19:31h, 15 oktober Beantwoorden

    He ik wist helemaal niet dat jullie met elkaar hadden afgesproken. Super leuk!

Geef een reactie