Dagboek in beeld #2 - Mevrouw Nomad
1046
post-template-default,single,single-post,postid-1046,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Dagboek in beeld #2

Het is weer de hoogste tijd voor een dagboek in beeld. Inmiddels sluiten we onze eerste drie maanden in Chiang Mai af. Begin volgende week vliegen we naar Singapore, we kunnen helaas niet langer aaneengesloten in Thailand verblijven met ons visum. Na bijna drie maanden alleen maar Chiang Mai is een korte vakantie ook wel even leuk!

Als ik zo door al mijn foto’s heen scrol is het nog best moeilijk een keuze te maken. We proberen zoveel mogelijk van alles wat we doen of tegenkomen foto’s te maken. Maar dat lukt niet altijd. Ken je dat; je ziet iets bijzonders maar je maakt uiteindelijk toch geen foto. Als je er dan vervolgens aan terugdenkt had je toch graag een foto gehad… En als je dan juist wel een foto hebt gemaakt vind je deze uiteindelijk toch niet mooi genoeg of de situatie niet bijzonder genoeg. Nou dat zijn een beetje onze dilemma’s. Of is dat mijn twijfelachtige eigenschap 😉 Hoe dan ook, ik besluit dat het gaat om het geven van een beeld van onze ‘wereld’ hier en dat dat kan met wat voor foto dan ook.

Een kleine maand terug zag ik al de eerste etalage in kerstsferen, helemaal vergeten te delen met jullie. Maar gelukkig heb ik de foto nog.

kerst-in-de-etalage

De dood van de koning heeft heel wat teweeg gebracht. Je hebt het natuurlijk al kunnen lezen in één van mijn blogs maar hierbij een kleine impressie van hoe dit eruit ziet. Alcohol mocht niet verkocht worden de eerste dagen na het overlijden.

Ook zie je veel speciaal ingerichte plekken als eerbetoon.
En vergeet niet het zwarte strikje waar je velen mee ziet lopen, zowel toerist als lokale.

Vaak zie je ons op een markt, op zoek naar een lekker hapje.
Deze jongen maakt een goed gevulde omelet voor Frans.

markt-kad-suan-kaew

En als we niet op een markt eten proberen we graag andere lokale gerechten.
Mijn favorieten zijn zeker weten de Pad Thai en Khao Soi, voor Frans iets met kip 😉

Loopt het water je al in de mond?

Alleen maar eten is natuurlijk niet de bedoeling. Er wordt nog steeds druk gesport.

tijd-voor-yoga

Ondanks dat het mij frustreert dat ik niet zo flexibel ben ga ik nog steeds vol goede moed naar yoga. En als het mij niet lukt maak ik gewoon foto’s.

yoga-les-maxxfitness

 Inmiddels hebben we ook het badmintonnen ontdekt. Super leuk om te doen, ondanks de hitte. Zo hebben we ook al weer wat nieuwe mensen leren kennen.

green-hill-badminton

Tijd voor ‘date night’ met een lekker glaasje wijn.

date-night

Toen was ie alweer op.

wijnglas

Omdat we graag willen verhuizen naar een goedkoper appartement, gaat de zoektocht verder. Natuurlijk worden alle opties bijgehouden.

zoektocht-naar-een-appartment

Kijk eens wat ik tegenkwam in de supermarkt, zeldzame aardbeien! Maar voor bijna €15 heb ik ze toch maar laten liggen.

dure-aardbeien

Tussendoor ben ik er even tussenuit geweest, je leest er hier alles over. Hier krijgen we nog wat instructies voordat de meditatie begint.

meditatie-retreat

Ik liep in de sportschool en spiekte door het raam, zag ik ineens dit (goed kijken). Of ik ook mee wilde doen?? Uh, misschien de volgende keer.

groepsles-met-ringen

Om mijn visum te verlengen was ik ook nog even bij de immigratie.

bij-de-immigratie

Ook hebben we weer meegedaan aan een wandeling. Dit keer niet naar de top van de Doi Suthep berg maar naar een waterval. Om daar te komen passeer je een aantal beestjes.

Het eerste stuk wat we aflegden was bekend. Hier pauzeren we weer bij hetzelfde tempelcomplex als waar we eerder zijn geweest. Vervolgens gaan we verder voor het tweede gedeelte.

doi-suthep-trap

Even wat mensen laten passeren.

wandeling-doi-suthep

En dan komen we aan bij het eindpunt. Twee verschillende watervallen op 200 meter van elkaar.

Op de weg terug naar huis kwamen we dit tegen. Op deze steigers zijn ze hier aan het werk.

 steigers-in-thailand

We komen geregeld in een shopping mall. Om naar de supermarkt te gaan, voor de food court, de sportschool of voor de bioscoop. Laatst kwamen we daar deze winkel tegen. Onze ogen gingen direct naar de creatieve ontwerpen, waarschijnlijk hadden ze tijd over 😉

kledingwinkel-chiang-mai

Vorige week was hier het Loi Krathong festival, ook wel het lichtfestival genoemd. Dat moesten wij natuurlijk even meemaken. Aan de rand van de rivier is waar we moeten zijn voor het meeste ‘spektakel’.

Maar probeer er dan nog maar eens weer weg te komen….

Woensdag filmdag houden we erin. Voorafgaand aan de film wordt er altijd een filmpje, als respect naar de koning, getoond. Tijdens deze intro moet iedereen gaan staan en horen we het volkslied. Nu, na het overlijden van de koning, is deze introfilm al een aantal keer aangepast. Echte kippenvel momenten zijn dat vaak. Na de film komen wij even bij met een pannenkoekje.

pannenkoekje-na-de-bios

Het blijft moeilijk om een nieuwe nagellak uit te zoeken, maar het is mij weer gelukt!

nieuwe-nagels

Vaak hoor je anderen zeggen dat ze wel klaar zijn met al dat Aziatische eten, ik eigenlijk nog helemaal niet. Maar afgelopen week hebben we toch een keer gekozen voor een ‘ordinaire’ (vega) burger. Niet omdat we het Aziatische eten wilden ontvluchten maar omdat ik van iemand anders had gehoord dat ze in onze buurt vegetarische burgers maakten. Toen moest en zou ik die proberen!

damn-good-burgers

Tot het volgende dagboek

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie