Thailand - Mevrouw Nomad
495
page-template-default,page,page-id-495,page-child,parent-pageid-293,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Thailand

Als je zegt ‘veelzijdigheid’, dan zeg je Thailand! Thailand biedt haar gasten een mix van magische tempels, gevarieerde landschappen, een rijke historie, een smakelijke keuken en adembenemende stranden. Al met al een kleurrijke cultuur. Thailand, ook wel vaak ‘The land of Smiles’ genoemd, staat bekend om haar vriendelijke en verwelkomende karakter. Om wat voor situatie het ook gaat een Thai zal altijd proberen je op je gemak te stellen met zijn of haar glimlach.

 

Of je nu voor het eerst afreist naar Thailand of er al eerder bent geweest, er is altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Vervelen is geen optie.

Noorden van Thailand

In het noorden van Thailand presenteert zich een bergachtig en voornamelijk groen landschap. Natuur- en cultuurliefhebbers maar ook actievelingen kunnen zich hier naar hartenlust vermaken. De toegang tot het noorden begint in de stad Chiang Mai. Hier kun je op ontdekkingstocht gaan naar de vele tempels die de stad biedt en het lekkere eten op de nachtmarkt of ga voor wat meer actie en kies voor een tokkelbaan om vervolgens te vliegen door het bos. Het uiterste noorden biedt toegang tot het drielandenpunt waar de landen Myanmar, Thailand en Laos samenkomen. Verder zijn er in het noorden vele dorpjes waar je een bezoek kunt brengen aan de verschillende kleurrijke bergvolken.

Oost-Thailand

Het oosten, wellicht het meest onbekende, maar zeker niet het minst interessante gedeelte van Thailand. Dit gebied is zeker de moeite waard om te bezoeken.
De Mekong rivier verbindt op natuurlijke wijze het oosten van Thailand met buurland Laos. Het oosten is dan ook een erg vruchtbaar gebied waardoor er veel productie van groente en fruit mogelijk is. In een groot gedeelte van het noordoostelijke gebied zijn veel historische plaatsen en tempelcomplexen uit het Khmer tijdperk terug te vinden. Voor een groot aantal cultuurliefhebbers zeer geschikt.
Daarnaast kun je in het oosten ook terecht voor een bezoek aan het oudste wildpark en natuurreservaat van het land, het Khao Yai nationaal park.
Een opkomende regio in dit gebied is de kuststrook met de badplaatsen Pattaya, Koh Chang, Koh Kood en Koh Samet. Door de ideale positie dichtbij Bangkok ligt een strandvakantie binnen handbereik.

Centraal Thailand

De Chao Praya rivier stroomt door centraal Thailand. Hier zijn veel rijstvelden te aanschouwen en er heerst een rijke historie met onder andere twee voormalige hoofdsteden en ‘The bridge over the River Kwai’. Een bezoek aan de koningssteden Ayutthaya en Sukhothai is een echte aanrader. Pak de fiets erbij of maak een stevige wandeling en ga op zoek naar de tempels en paleizen, gebouwd in Khmer stijl, welke verspreid liggen over de historische steden. Kanchanaburi, bekend om de Birmaspoorlijn welke dateert uit de Tweede Wereldoorlog, leent zich uitstekend voor een dagtocht vanuit Bangkok. Maar ook is het heerlijk om hier een aantal dagen te verblijven en op te gaan in de historische achtergrond van dit gebied. In het zuiden van deze regio ligt Bangkok, dé hoofdstad van het land. Alles is hier mogelijk. Ga op in de menigte of trek je terug in één van de heerlijke spa’s.

Zuid Thailand

Het zuiden van Thailand is een vrij uitgestrekt gebied dat loopt van de provincie Petchaburi tot aan de grens met Maleisië. Het is een waar paradijs waar zowel de rustzoeker als actieve vakantieganger heerlijk kan vertoeven. Voor de kust liggen juwelen van eilanden maar ook op het vaste land kunnen zonaanbidders en watersporters heerlijk verblijven. Er zijn veel toeristische trekpleisters die in het juiste seizoen perfect tot zijn recht komen. Naast een azuurblauwe zee en parelwitte stranden heeft het zuiden van Thailand ook een schitterende natuur met indrukwekkende rotsformaties, bergen, watervallen, een kleurrijke onderwaterwereld en niet te vergeten het oudste regenwoud van Thailand.

Nieuwste berichten

Aanstaande zondag is het Moederdag. Hoe zit dat eigenlijk in Thailand. Vieren ze daar überhaupt wel Moederdag? Je leest er hier alles over....

Waar moet je zijn voor een échte kerstmaaltijd in Chiang Mai? In deze blog geef ik je een aantal opties, je hoeft alleen nog maar te kiezen....