Anurak Community Lodge in het Khao Sok National Park - Mevrouw Nomad
Een échte must tijdens een reis door Thailand is zeker weten het Khao Sok National Park! Ik verbleef in de Anurak Community Lodge, lees er hier alles over.
1682
post-template-default,single,single-post,postid-1682,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
Khao Sok National Park

Anurak Community Lodge in het Khao Sok National Park

Tijdens onze tijd in Thailand brengen we ook een bezoek aan het Khao Sok National Park. We verblijven, samen met de familie, in de Anurak Community Lodge en hebben het super naar onze zin. Mocht je zelf binnenkort afreizen naar het Khao Sok National Park en nog een accommodatie zoeken dan vertel ik je graag meer over onze ervaring.

Khao Sok National Park

In het zuiden van Thailand vind je een waar paradijs, het Khao Sok National Park. Hier wacht een groene weelde en oase van rust je op. Niet geheel onbelangrijk te vermelden is dat het Khao Sok National Park niet zomaar een park is. Het is één van de oudste regenwouden van de wereld en herbergt een grote verscheidenheid aan flora en fauna, kalkstenen rotsformaties en een prachtig meer. Een erg ongerept maar vreedzame plek om meerdere dagen door te brengen.

Khao Sok National Park

Bereikbaarheid Khao Sok National Park

Er zijn verschillende manieren om er te komen, het ligt er maar net aan waar je vandaan komt natuurlijk. Maar omdat het park eigenlijk tussen Phuket en Suratthani in ligt, is het gemakkelijk bereikbaar.

Vanaf elk eiland kun je terugreizen naar het vaste land om vervolgens over land verder te reizen naar het park. Er zijn veelal combinatietickets te boeken inclusief boot en transfer naar het park. Kom je meer vanaf het noorden, Bangkok of zelfs Chiang Mai, dan zou je gemakkelijk kunnen vliegen naar het zuiden. Vliegen op Phuket of Suratthani is dan het handigst. Vervolgens reis je met de auto naar het park. Vanaf het vliegveld van Suratthani is het dan zelfs nog maar een uur rijden.

Zo zijn wij met de trein van Bangkok naar Suratthani gereisd om vervolgens met een shuttlebus naar de Anurak Community Lodge te reizen. Deze heb ik wel van tevoren geregeld via de lodge zelf. Dit was nog een kleine 2 uur rijden.

Anurak Community Lodge

De Anurak Community Lodge ligt op een bijzondere locatie in het Khao Sok National Park. Verscholen tussen veel groen en ontzettend mooie vergezichten is het prima vertoeven.

De insteek van deze lodge is voornamelijk gericht op duurzaamheid. Dit doen zij, onder andere, door het behouden van de natuurlijke omgeving en verontreiniging te voorkomen. En niet zomaar is het een community lodge. Door het inzetten van de lokale bevolking willen ze de gemeenschap helpen. Zo zetten ze lokale gidsen in voor hun tours en zijn er speciale tours gericht op de lokale bevolking. In de lodge zelf werken ook alleen maar mensen uit de omgeving. Dit heeft zo zijn charme aangezien vele van hen deze sector niet gewend zijn en ze nog hard werken aan het eigen maken van de Engelse taal.

Khao Sok National Park

Naast het feit dat de Anurak Community Lodge super mooi is gelegen zijn de kamers ook subliem. Er zijn drie verschillende types te onderscheiden. Zo zijn er de deluxe king, queen en twin kamer. Alle kamers zijn als het ware bungalows waarbij de deluxe king een vrijstaande bungalow is en de andere twee met elkaar verbonden zijn door middel van een tussendoor. Alle bungalows beschikken over een ruim balkon, met enorme schuifpui, gericht op de natuurlijke omgeving.

Bij de lodge vind je een bar, restaurant, vuurplaats, barbecuefaciliteiten, een fietsverhuurservice en een tafeltennistafel. Daarnaast zijn er privéparkeerplaatsen beschikbaar. Bij de receptie hangt een groot bord met daarop alle tours en activiteiten die je ter plaatse kan boeken.

Review Anurak Community Lodge

Wij hebben ons vermaakt in zowel het Khao Sok National Park als de Anurak Community Lodge. Wil je een dagje niets ondernemen, ook dan biedt de lodge een sereen onderkomen voor een dag in groene weelde.

De kamers zijn echt fantastisch; schoon, netjes en met prachtig uitzicht op al het groen. Niet geheel onbelangrijk, de bedden liggen grandioos en met airco en plafondventilator is het hier prima uit te houden.

Op de lodge zelf is niets aan te merken. Het personeel doet zijn best en de omgeving is prachtig. Er is genoeg ruimte voor als je op het terrein even een plekje wilt opzoeken voor jezelf. Zo kun je bij het water zitten vissen of in de soort van patio aan het begin van de lodge. Wij kwamen vanuit het drukke Bangkok en dan is dit echt op en top rust. Hier kun je echt bijkomen.

Enige nadeel dat wij hebben gemerkt. Om het Khao Sok National Park te verkennen zit je min of meer vast aan de geboden excursies. Hetzelfde geldt voor het eten. Als je hier maar korte tijd bent, in ons geval 2 volle dagen, dan wil je zoveel mogelijk halen uit die tijd. Dus dat houdt in dat je deze dagen volstopt. Op zich niet erg maar hou er wel rekening mee in verband met je budget. De excursies zijn niet voordelig en ook qua eten zit je min of meer vast aan de lodge, je bent erg afgelegen. Ook hebben wij een gezin gesproken die uiteindelijk besloten een auto te huren en veel zelf op pad te gaan. Aangezien zij hier een week zouden doorbrengen liep het hen anders ook een beetje de spuigaten uit, so to speak ?.

Wil je meer weten, laat dan zeker even een reactie achter.

 

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie