Als echte Nederlanders; fietsend door de stad - Mevrouw Nomad
546
post-template-default,single,single-post,postid-546,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Als echte Nederlanders; fietsend door de stad

Ondanks dat je in Thailand vrij voordelig kunt leven was het voor ons toch een vrij dure week. Niet zozeer omdat we nou zoveel hebben gegeten of uitgespookt maar meer omdat we een grote uitgave hebben gedaan. Zoals je misschien al wel kon raden; wij hebben een fiets gekocht! Dit omdat we toch wel graag wat verder willen komen dan die paar blokken om ons huis. En als je hier een fiets wil kopen ben je al gauw €90 verder. Zou je niet zeggen hè. Met het kopen van een fiets kwamen we er al snel achter dat je met een Nederlands gemiddelde lengte van 1.74m al snel aan een dure mountainbike vastzit. Dit omdat je enkel fietsen van 26 inch of kleiner kunt vinden (lees: kindermaat). En als je dan vraagt naar een grotere fiets is het enige wat je hoort ‘no have’.

Na wat research proberen we het eerst bij Big C, een grote hypermarkt waar je zowel food als non-food kunt shoppen. Na wat rondstruinen komen we uiteindelijk bij de fietsensectie uit. Hier word ik eraan herinnert dat ik geen Nederlandse standaarden moet verwachten, wanneer leer ik het nou eens?! Maar zo gek is het toch niet dat, als je al 5 minuten erg geïnteresseerd bij de fietsen staat te kijken, je graag geholpen wilt worden? Eerst spreken we iemand aan die gebaard dat ze iemand zal sturen (althans dat dachten we). Als dat wel erg lang duurt lopen we naar een medewerker die gezellig filmpjes zit te kijken, met oordopjes en al in. Zij doet ook erg moeilijk maar is wel actief bezig met…iets. Nog steeds niemand dus moet ik helaas nogmaals het meisje storen met haar film. Op het moment dat het te laat is, we hebben inmiddels zelf de fiets al van het rek gehaald, komt er dan toch iemand aan. Kan hij ons mooi helpen met het verstellen van het stuur en zadel om er vervolgens achter te komen dat de fiets alsnog erg klein is. Helaas, dit wordt niets hier.

Op naar de volgende.

Een goede fietsenzaak in Chiang Mai is LA Bicycle. Niet alleen hebben ze hier een ruim assortiment stadsfietsen maar ook serieuze fietsen voor wielrenners en mountainbikes. Helaas stopt ook hier de grote van de stadsfietsen bij 26 inch. In principe zou dit voor mij, met m’n 1.59m, niet zo’n probleem moeten zijn maar ook voor mij voelt het alsof ik op een kinderfiets zit. Na een goede optie om een langere zadelpen te gebruiken zijn we er toch voor gegaan. Grotere fietsen zouden we toch niet tegenkomen, dit is het gewoon hier in Thailand, en een duurdere mountainbike aanschaffen vonden we iets teveel van het goede. De fietsen worden nagekeken en klaargemaakt voor vertrek zodat wij nog even een slot kunnen uitzoeken en betalen, niet geheel onbelangrijk. En dan kunnen we vertrekken. Althans dat verwacht je als ze zijn nagekeken en klaarstaan toch..? Nou nee dus. We moeten eerst nog even wat (lees: de hele fiets is er mee ingepakt) plastic van de fiets verwijderen. Heel logisch natuurlijk?! Want een fiets kun je natuurlijk het beste nakijken met een hele berg plastic eromheen. Hoe dan ook, na alles er eigenhandig afgehaald te hebben rijden we een paar minuten later op onze eigen fietsen de straat uit, heerlijk. Wat een vrijheid!

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
1Reactie
  • Do
    Geplaatst op 15:20h, 14 oktober Beantwoorden

    ????? geweldig dat ‘fietsen kopen’ avontuur?‍♀️?
    Vooral dat plastic eromheen ? ?

Geef een reactie