10 handige apps voor op reis - Mevrouw Nomad
Ik heb een top 10 van super handige apps verzameld, speciaal voor op reis. Wil je weten welke dat zijn? Lees dan snel verder.
1662
post-template-default,single,single-post,postid-1662,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive
Handige apps voor op reis

10 handige apps voor op reis

De smartphones, en dan met name de apps daarop, zijn niet meer weg te denken uit onze wereld. Desondanks gebruik ik mijn telefoon maar minimaal als ik op reis ben. Vaak komt deze ’s avonds, in combinatie met WiFi, tot leven. Maar toch wil ik je deze handige apps niet onthouden. Super handig voor op reis! Wellicht zorgen deze reisapps er wel voor dat je je smartphone nog iets meer gaat gebruiken tijdens je reisavontuur, sorry alvast daarvoor!

Ihandy vertalerHandige apps voor op reis

Supermakkelijke app om woorden en zinnen te vertalen op reis. De app is gratis maar ga je voor de betaalde versie dan kun je woord ook laten uitspreken. Dit is heel handig voor als je de taal niet zo vaardig bent en die ene persoon van het restaurant toch wil laten weten wat je bedoelt.
Er zijn maar liefst 52 talen beschikbaar dus er zit er ongetwijfeld één tussen die jij nodig hebt.

Handige apps voor op reisBravolol

Verblijf je langere tijd op een bestemming dan wil je vast en zeker je de taal wat meer eigen maken. Met deze vrolijke app kun je veel gezegdes onder knie krijgen in verschillende talen. Zeker een pluspunt van deze app is het feit dat elk woord voor je wordt uitgesproken. Zo kon ik in Thailand echt oefenen met de uitspraak. Er zijn verschillende categorieën waarin je woorden en makkelijke, gebruikelijke zinnetjes kunt leren. Naast een meertalige app is er ook een specifieke talen-app voor bijvoorbeeld Thais.

 KopieID Handige apps voor op reis

Met deze app kun je met je smartphone een veilige kopie maken van een identiteitsbewijs. Omdat er persoonlijke gegevens doorgehaald kunnen worden ben je beter beschermd. Het is dan moeilijker om met kopieën, gemaakt met deze app, te frauderen. Dit komt ook met name doordat je er een watermerk in kunt zetten.

Hangdige apps voor op reisDouane reizen

Zie je tijdens je reis bijzondere souvenirs en vraag je je af of deze eigenlijk wel mee naar Nederland mogen? Dan is de Douane reizen app een handige tool. Hierin krijg je meer inzicht over je reisbagage en waar je op moet letten. Naast deze informatie beschikt de app ook over een omrekentool voor zowel valuta maar ook meeteenheden zoals kilo’s en liters. En van eerder gekochte producten kun je zelfs de bonnetjes opslaan in de app zodat je hier later geen problemen mee zou kunnen krijgen bij de douane.

 HappyCowHandige apps voor op reis

Speciaal voor als je op zoek bent naar vegetarische of misschien wel veganistische restaurants, is er de app van HappyCow. Hiermee zie je welke restaurants er in de buurt van jouw bestemming zijn door middel van GPS of een zoekfunctionaliteit.

Handige apps voor op reis24/7 BZ reis

Hiermee ga je goed voorbereid op reis en heb je tijdens de reis de beschikking over actuele reisadviezen omtrent veiligheidsrisico’s. Mocht het nodig zijn dan heb je met deze app direct contact met Buitenlandse Zaken, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Ben je op zoek naar een Nederlandse ambassade of consulaat, ook die kun je vinden in de app.

 XE CurrencyHandige apps voor op reis

Een superhandige en betrouwbare app voor het omrekenen van vreemde valuta. Met deze app beschik je over live koersen en grafieken maar je kunt daarentegen ook een alert instellen voor een verandering in één van je ‘favoriete’ koersen.

Handige apps voor op reisBooking.com

Deze app mag simpelweg niet ontbreken op je smartphone. Met één druk op de knop heb je inzicht in je lopende boekingen. Daarnaast kun je natuurlijk gemakkelijk op zoek naar een nieuwe plek om te overnachten. Door middel van de locatievoorziening zie je snel hoe dicht een accommodatie bij je vandaan is.

 AirbnbHandige apps voor op reis

Airbnb valt in dezelfde categorie als Booking.com, ook deze app mag niet ontbreken. Zeker als je wat avontuurlijker bent ingesteld is Airbnb een goede plek om op zoek te gaan naar bijzondere overnachtingsmogelijkheden. Zo kun je bij mensen in huis slapen of juist een heel huis voor jezelf hebben. Tevens een goede manier om onder de locals te komen en net dat beetje meer te weten te komen over de omgeving, tips en tricks uit de eerste hand.

Handige apps voor op reisUber of Grab

Dit zijn beide zogenaamde taxi-apps. Met Uber betaal je over het algemeen met je creditcard en op sommige plekken kan dit ook contant. In Zuidoost-Azië gebruik je hiervoor de concurrent Grab taxi. Grab heeft de grootste pool van taxi chauffeurs in dit deel van de wereld. Zelf was ik hier heel tevreden mee tijdens mijn tijd in Thailand. Na bevestiging kun je precies waar je chauffeur op dat moment is en wanneer hij aankomst bij je deur. Zelf heb ik altijd contact betaald met het gebruik van Grab.

 

 

Mevrouw Nomad
info@mevrouwnomad.nl
Geen reactie's

Geef een reactie